tisdag 31 januari 2017

Thorleifs dansband

Thorleif Torstensson startade ursprunget till bandet i sitt pojkrum i Klavreström. Båda fanns fortfarande med i bandet de sista åren. Flera av melodierna är uppbyggda kring saxofon. Turnéprogram, historik och möjlighet att ställa frågor till bandet.


Gruppen tävlade mot andra dansband och vann med låten ”En liten ängel”.

Svenska dansband är en bilddatabas över Dansband och dansbandsrelaterat innehåll. Det är en dubbel-CD som innehåller låtar, gamla örhängen kryddade med helt. Thorleifs ställde upp i tidningen Hänt I Veckans meloditävling. De har flera gånger röstats fram som Sveriges populäraste dansband av tidningen Expressen och belönats med både Grammis och guldklavar.


The band that sings in Swedish and many other languages, also released albums in German. För dig som älskar dansband ! Har du frågor om Radio?

Vill du ha hjälp att kunna lyssna? Vi har listat de vanligaste frågorna och hittar du inte det. Smålandsposten är bäst i inloggat läge - som inloggad prenumerant har du obegränsad tillgång till allt innehåll.


Magnus ”Bisse” Bergdahl blev år. Se Donnez och SVT:s programledare sjunga dansband ihop. I SVT:s programserie Svenska Folkfester så besöker programledarna Elisa Lindström och Rasmus Persson bland annat festivalen Sweden Rock, bilträffen Power Big Meet och hundevenemanget MyDog, för att visa upp olika människors intresseområden.


Gråt inga tårar Lyrics: Åååh. SKA JAG STANNA (should i do it) med THORLEIFS Dansband. NONNES dansband 70-talet by Rallylasse1. LEAVIN THE BAND- CANDERS dansband 70-tal.


Svenskt dansband från Norrhult i Kronobergs län. För några veckor sedan närmare bestämt den Maj var det säsongsfinal för Forshaga Folkets Hus vårdanser. Detta var en dans som många sett fram emot.


Kanske just för att bandet just nu är uppe i sin ”tack och farväl turné” som löper genom hela Sverige. Sidan torde vara den mest besökta dansbandssidan och har fått mycket beröm från både publik, arrangörer och andra dansband. Arvet från den unika svenska dansbandsmusiken, några lokala dansband och fostran i den kommunala musikskolan gjorde att man kände behovet stort att samla ihop några kompisar som kunde spela, som hade ett instrument eller hade föräldrar som hade ett, till ett försök att bilda band.

Nja, det blir nog kanske inte så mycket dansband efter det är det som vi dagligen sysslar med. Vi har ganska olika smaker, men jag tror nog att vi är allätare när det gäller musik. Hoppas att du också gillar några! Nu duggade förstaplatserna på Svensktoppen tätt för bandet. The band sang in Swedish and many other languages, and also released albums in German.


Jag vill hylla min kära vän Åsa. Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.


Expanders – Play That Rock ’n’ Roll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg