tisdag 10 januari 2017

Maxpuls träning

Maximera återhämtningen. Vi har rätt kosttillskott för konditionsträning! Svenskt Kosttillskott - låga priser, stort utbud och fri frakt.


Maxpuls uppnår man i stort sett aldrig under normal träning. Problemet med att räkna ut sina pulszoner utifrån standardsatser är att även det grundar sig på gruppstudier och än en gång handlar det om medelvärden.

Det som ur ett fysiologiskt perspektiv kännetecknar högintensiv. Om din träning går bra och om du mår bra tycker jag inte det finns någon anledning att du ska försöka få ner din puls, eller att du behöver kolla upp hjärtat. Det är inte helt lätt att själv ta pulsen, men du kan läsa om hur du gör här. Jag vet inte om du har fått fram dina pulsvärden på egen hand eller om du använt pulsklocka. Träning påverkar vilopulsen till det positiva och genom att följa vilopulsens utveckling kan du se hur din träning ger effekt på konditionen.


Blir vilopulsen lägre tränar du rätt! Om vilopulsen inte blir lägre betyder det dock inte att du tränar fel. Hej jag är 31år, kvinna, 180cm lång, 90kg.

Du ska bara bestämma dig för vad du tränar efter. Min maxpuls är 1och vilopuls 35. Intensiteten av träningen kan delas in i tre nivåer beroende på dels din form, dels ditt mål med träningen. Träning på den nivån kommer att förbättra både uthållighet och kondition.


Det skall vara ett tempo där man lätt kan föra en konversation men man andas lite tyngre, särskilt när man ligger vid -gränsen. MaxPuls är en sportbutik på nätet med säte i Norrköping, Sverige. Sedan dess har vi utökat vårt sortiment till att idag vara en komplett sportbutik på nätet. Ny formel för kvinnors maxpuls Om du har räknat ut din maxpuls enligt den ”gamla” formeln: ”2slag minus din ålder”, så har du kanske estimerat den alldeles för högt. Nu kommer nya bu vi lär dig formeln.


Det här utgångsvärdet kommer sen att användas till att hjälpa dig att hitta just din maxpuls. Träningszonerna hjälper dig att planera och styra träningseffekten så att du nu kan ta kontroll över din träning. Så här beräknar du din maxpuls för löpning Det är enkelt att definiera maxpuls (HR max): det är det högsta antalet slag per minut som ditt hjärta kan pumpa vid maximal ansträngning. Att fastställa din maxpuls är dock lite svårare, men misströsta inte. Det finns flera metoder för att beräkna eller uppskatta din maxpuls för löpning.


Det stämmer att maxpulsen INTE går att räkna ut. Däremot är den olika beroende på vilken idrott man testar den i.

Detta har jag både prövat själv och fått bekräftat av Lactlab som utför mjölksyretester. OBLA- träning är den mest effektiva formen att bedriva kon-ditionsträning och bör göras med puls-mätare. Träningen ligger på hästens mjölksyratröskel, det vill säga cirka 2i puls.


Antal intervaller beror till viss del på hästens träningsstatus. Din maxpuls är den högsta pulsen du når under träningen. Jag gjorde stycken här om dagen.


Ta kontrollen över din träning och öka konditionen. Träna pulsbaserat mot träningsmålen. För att förbättra din kondition måste du gång på gång utmana din övre prestationsgräns.


Tränar du pulsbaserat kan du enkelt ta kontrollen över din träning och försäkra dig om att du tränar på rätt nivå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg