tisdag 31 januari 2017

Thailändska konsonanter

Det skrivs från vänster till höger. Konsonanterna är uppdelade i tre olika klasser: hög, medel och låg. Vilken klass den tillhör avgör vilken ton som ska användas. Kan du tala thailändska ? På thailändska finns det konsonanter som skrivs med olika skrivtecken, samt vokaler som skrivs med olika skrifttecken. Men lite övning kommer du säkert inom kort kunna läsa dessa nya bokstäver.


Den andra är att många tecken är dubblerade på grund av samma ljud med olika tonhöjder. Bannerts informanter som också har thailändska som primärspråk. Lär dig konsonanterna.


Vissa ljud i svenska språket kallas konsonanter. De säges med mindre öppen mun och tungan och läpparna används. De måste användas tillsammans med en vokal för att bilda ett riktigt ljud. Vokalerna läggs till både före, efter, under och över bokstäverna.


Thailändska konsonanter

Dessutom används inga mellanslag i en text. Här nedan kan ni finna alfabetet. Thailändska bokstäver. Därtill har språket olika accenter som påverkar fonetiken betydligt och gör det hela ännu svårare, främst när man försöker att lära sig att läsa eller skriva.


Det är en helt annorlunda skrivteknik där man inte läser stavelserna från vänster till höger (eller tvärtom) utan börjar varje stavelse med en eller två konsonanter för att fortsätta med vokalen som kan stå före, efter, över eller under första konsonanten eller med flera tecken i en kombination beroende på vilken vokal. En konsonant , eller ett konsonantlju är ett språkljud som bildas genom en markant förträngning eller total avspärrning av svalget och munhålan. Läs här om flera olika thailändska ord och fraser. Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk.


Thailändska konsonanter

Det svenska alfabetet har bokstäver, varav är konsonanter och vokaler. De första bokstäverna är gemensamma med det latinska alfabetet och därutöver finns vokalerna Å, Ä och Ö. Det talas av till miljoner människor. Det finns till och med tempel i centrala Bangkok och templena har en stor roll inom det thailändska samhället. Om du skulle utforska alla thailändska tempel så skulle det ta år att besöka alla om du besöker tempel om.


Språkkoden är TH och THJ. Alfabetet består av konsonanter , som utgör de egentliga bokstäverna och skrivs sidledes från vänster till höger med mellanrum mellan orden. Det thailändska språket har ett eget skriftsystem (egna bokstäver). Först lärde jag mig mellan klass konsonanterna , sen hög klass konsonanterna och sist låg klass konsonanterna.


Detta gjorde det lättare för mig att lära mig hur man räknar ut korrekt ton för stavelserna i ett ord. Vid konsonanter finns det på något ställe i munhålan eller svalget en kraftig förträngning eller en fullständig avspärrning, t. Till skillnad från vokalerna kan konsonanterna vara tonande eller tonlösa. Labiodentala konsonanter (ytterst av latin labium, ’läpp’ och dens, ’tand’) är en grupp av konsonanta språkljud som uttalas antingen genom att underläppen förs samman med överkäkens tänder, eller motsvarande för överläpp och underkäkens tänder.


Spela spel, ta en quiz och öva svenska. Välj bland 1roliga och gratis spel i detta skolämne som passar både hemma och i skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg