onsdag 18 januari 2017

Ormar mauritius

Vi har över års erfarenhet av skräddarsydda res. Klimatkompenserade flyg. Gratis bokning, fantastiska priser.


Officiella taxibilar har en skylt som är gul med svart text, och om du väljer att hyra en taxi med chaufför bör ni på förhand komma överens om priset. Det officiella språket är franska och engelska. Det finns inga ormar , hajar, maneter, krokodiler eller malaria.

Däremot finns harar, hjortar och kor. Hundar sprang lösa lite överallt. Det är ingen risk för malaria på Mauritius.


Mötet med den svart-vitrandiga havsormen - en av världens absolut giftigaste ormar - lär Anna Sommerfeld Marsh aldrig glömma. Jag letade efter snäckor och gick en bit ut i vattnet till stenar där jag visste att det fanns mycket, säger hon. Då plötsligt fick jag se vattenormen komma ringlandes i vattenbrynet.


Paradisön har fyra säsonger, och även om klimatet alltid är ganska milt, kan några stränder vara väldigt blåsiga och regniga om du skulle välja fel säsong. Ledkäksboan listas av IUCN som starkt hotad (endangered). De flesta ormar är inte giftiga, men det finns cirka 2giftiga arter.

Men vilken orm är världens farligaste, hur snabbt kan den döda människor och djur – och kan ormens dödliga gift användas till något nyttigt? Lär dig mer om ormar i vår samling av artiklar på den här sidan. Slingrande ormar Gulfkusten, USA Kustremsan hotas inte bara av oljeläckor utan även av giftiga ormar , farligast av dem alla är vattenmockasinen. Olyckliga simmare kan möta ormen vid klippor eller vid floder, träsk, dammar och sjöar.


Ett bett från en vattenmockasin kan leda till döden inom ett par timmar. Port Louis, den moderna huvudstaden på den km långa och km breda ön, har en vältrafikerad hamn med ett återupplivat strandparti och en livlig marknad. Kantade av rakryggade palmer och med ett turkost hav som sakta rullar in.


Det mest sl ende r nog de vackra vita str nderna med vajande palmer och det azurbl a havet som inbjuder till bad och aktivitet. Härliga stränder och massor av snorkling och bus men även tid för att bara slappa i solen med en bok…. Hur ofta har man inte läst om kändisarna som varit där och fått känslan att dit vore det fint att åka, men – nej – det kommer aldrig den egna plånboken att tillåta. Den farligaste ormsorten på ön är Gyllene lansorm och det är också en av världens mest dödligaste arter.


Ett bett av denna är så giftigt att det kan döda en människa inom en timme. Men holländarna hittade hit för fyra hundra år sedan, och åt genast upp alla dronter. Nästa herre som regerade här – Frankrike - ville se tjockare blod än fåglarnas flyta över den röda jorden. Mauritius stränder är – med några få undantag – vita och mjuka.


Ormar förekommer i princip i hela världen, det finns dock undantag. Undantagen inkluderar bl. Alla sveriges ormar är fridlysta.

Huggormen är den enda giftiga ormen av de arter som förekommer naturligt i Sverige. Ett paradis utan giftiga ormar. Ormen förekommer i många länder i Asien men är talrikast i östra Indien. Den äter ödlor och andra ormar. Denna ormen är den längsta av alla kraiter, den kan bli upptill meter lång.


Ormen är inte aggressiv utan rullar ihop sig och gömmer huvudet under kroppen. Angående ormar som du nämner så såg vi endast en enda orm och det var i Goa när vi var ute och körde moppar ute i ingenstans och kom till en återvändsväg där någon bodde. Så det var verkligen mitt ute i bushen då det var djungel på båda sidor om oss. Spindlar och skorpioner såg vi inte alls.


Frimärken och frimärksauktioner på postorder och i vår butik i Helsingborg. Vi säljer även tillbehör som frimärksalbum och frimärkskataloger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg