tisdag 31 januari 2017

När går nikotin ur kroppen snus

Vid nedbrytningen bildas bl a ämnet kotinin. Det finns hos rökaren i omkring tio gånger högre halt än nikotinet. Kotinin bryts ner mycket långsammare än nikotin och används därför ofta vid testning för att mäta hur mycket en person röker. Inom en vecka har även kotininet försvunnit ur kroppen.


Exempelvis kan du bli irriterad eller får svårt att sova. Hur lång tid det tar innan abstinensbesvären försvinner varierar, men nikotinet är vanligtvis helt borta ur kroppen en till två veckor efter att man slutat att snusa.

Bland dem som vill sluta röka är det många som tycker att det går lättare om de använder snus. När du har bestämt dig för att sluta är det bra om du sakta minskar mängden snus du använder. Då vänjer kroppen sig vid en mindre mängd nikotin innan själva snusstoppet. Några tips för att minska mängden snus du använder: Använd portionssnus i stället för lössnus.


Gå från lightsnus till minisnus. NIcotinet går ur kroppen på ca dagar. Tyvärr kan suget komma lite då och då resten av livet. Min pappa slutade röka för år sedan, men kan fortfarande bli sugen ibland.


Lycka till nu :) Det går bara man vill!

Om man faller tillbaka o tar en snus är det bara att köra igång igen efter den snusen. Nikotin är den mest beroendeframkallande ingrediensen i snus som tas upp av blodkärl i munnen och når hjärnan inom minuter. Beroende på hur allvarligt ditt beroende är kan du känna av biverkningar av att sluta snusa inom några timmar. Abstinensbesvär brukar gå över inom en eller två veckor men kan hålla i sig i månader. Om jag skulle ta en portionssnus, ur länge tar det innan nikotinet går ur kroppen då?


Fånig fråga jag vet, men jag är SÅÅÅ sugen på min gamla last, men vill förstås inte ta någon så det kommer ut i mjölken. Ammar endast på morgonen nu. Vid amning kan nikotinet i snus föras över genom bröstmjölken. För dig som är gravid är rekommendationen att sluta snusa.


Snus består av mal mörk, rök- eller lufttorkad tobak där smakämnen, salter och fukt tillsatts. Beroende på tillverkningsprocess får snuset olika surhetsgrad (pH-värde) vilket avgör hur mycket nikotin som snuset avger till kroppen. Upptaget av nikotin är det som avgör hur starkt beroendet av snus kan bli.


Den Januari i år tog snuset slut när jag satt i bilen och jag struntade i att svänga av för att köpa nytt, idag har det gått tre veckor sedan jag inte svängde av vägen och det har emellanåt vart tungt. Kroppen mår mycket bättre när man slutat snusa. Visst känns det jobbigt när man slutar de ända man tänker på är snus och man svettas och får huvudvärk osv. Men sluta snusa för det är inte bra för kroppen. Det spelar ingen roll om det är svagt snus.


Förutom sötsug och ökad aptit är huvudvärk och humörproblem, som stark irritation eller nedstämdhet, de vanligaste problemen. Den här perioden liknar lite vad många gravida kvinnor upplever.

Efter den första veckan utan snus blir i alla fall sömnen bättre och nikotinet är till sist helt ute ur kroppen ! Nedan kommer vi visa vilka livsmedel som kan hjälpa dig att avgifta och rensa bort nikotin ur kroppen. Först måste du dock givetvis sluta med cigaretterna. För att vänja dina lungor och rensa gifter från kroppen på bästa sätt bör du senare förbättra dina kostmässiga vanor så mycket som möjligt. Sedan står jag fast vid det beslutet.


Dagar blir till veckor och veckor blir till månader. För visst är det säkert som så att nikotinet sitter i kroppen ca tre dygn, kanske upp till en vecka. Abstinensen i början är kroppens skrik efter nikotin , därefter skriker kroppen efter vanan att vid vissa tillfällen vilja snusa.


En av effekterna med nikotin är att det frisätter signalsubstanser som till exempel noradrenalin i kroppen , vilket minskar stress och oro hos snusaren och bidrar till en avkopplande känsla. Blodtrycket stiger och pulsen höjs. När nikotinet går ur kroppen ersätts det snabbt med ett starkt sug efter mer, man blir beroende. De produktspecifika faktorerna vi tar hänsyn till vid en helhetsbedömning av snusets styrka är snusets smak, format, nikotinhalt, fukthalt och vilket pH-värde det färdiga snuset har.


Hon säger att nikotinet går ur kroppen på några dagar, och att även abstinensen försvinner och med det. Hon tillägger också att det fysiska beroendet kan vara starkt hos snusare och att det därför kan hjälpa att ha något under läppen, till exempel nikotinfri snus , en bomullstuss eller tuggummi, skriver Vårdguiden. När denna grupp av vanesnusare gick över till att använda ett snus innehållande endast hälften så mycket nikotin , sjönk det dagliga nikotinintaget till ungefär hälften. Den totala mängden nikotin utsöndrat under timmar sjönk till mg.


Skriv ner när och var du tar den, vad du höll på med och hur viktig snusen är. Skriv också ner hur du känner dig när du tar snusen , om du till exempel är gla ledsen eller stressad. Det här är ett sätt att bli medveten om dina snusvanor.


Och att ta reda på hur viktig varje snus egentligen är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg