torsdag 26 januari 2017

Framtida yrken med bra lön

Beställ Taxeringskalendern idag med Fri Frakt och Snabb Leverans! Hur ser arbetsmarknaden ut och vad blir min framtida lön ? Sök efter ett yrke eller via en yrkeskategori, till exempel projektledare eller inom IT-data. Pilot är ett exempel på yrken som ger en bra snittlön efter en förhållandevis kort utbildning. Vi vill även sprida kunskap om vilka yrken och branscher som behöver bredare rekryteringsunderlag i framtiden och vilken typ av utbildning man kan välja för att jobba inom yrket eller branschen.


Bra lön direkt: välbetalda jobb som inte kräver utbildning Det går att få en riktigt bra lön i Sverige redan efter gymnasiet.

Här är yrken att satsa på för dig som inte vill plugga vidare. Att det råder liten konkurrens om ett yrke kan bero på att villkoren är tuffa och att lönerna är lägre. Däremot har vi jättemånga yrken där det råder balans, och det är ett väldigt bra läge att ligga i. Det tyder ofta på en sund arbetsmarknad utan jättestora brister och med vettiga löner och bra villkor, säger han. Korta utbildningar som leder till jobb med bra lön Jobb som läkare, jurist eller civilingenjör har alltid lockat människor med hög lön och intressanta arbetsuppgifter.


Men det är inte givet att du måste gå en 5-årig utbildning för att få ett jobb du trivs med med bra lön. Då kan du vara trygg i att du inte kan allting. Om du får en väldigt hög lön blir det höga förväntningar på dig och då kan det vara svårt att möta de förväntningarna när du är ny.

Jag förespråkar att ta det lugnt med lönen i början för att sedan ha en bra löneutveckling under karriären. Detta betyder att någon som vill jobba med ett yrke med kort utbildningstid och bra lön inte är färdigutbildad efter utbildningen. Du kan få en miljon lön inom många yrken.


Till exempel tjänar en del advokater och läkare ganska bra , men du har säkert hört förut. Det finns några vanliga yrken där du kan tjäna till 20. Här är elva yrken för dig som vill prova något nytt eller vill vidareutbilda dig.


Och för att bli det krävs inte fem års studier på en teknisk högskola, det kan räcka med månader på en YH-utbildning. Sugen på ett karriärbyte? Här är tio yrken som är värda att fundera över – de har nämligen både hög lön och bra arbetsvillkor utan för mycket övertid och stress. Vi ha sorterat ut de yrken som också erbjuder högst lön. Gör vårt test och få reda på vilket yrke som passar dig.


Hur viktig är lönen i ditt framtida. Därför är det inte mer än rätt att de får en bra lön och får en plats på denna lista över välbetalda jobb. Men visste du att det inte krävs år av studier för att arbeta som pilot? Dessa utbildningar brukar ligga på mellan – månader. Rörmokare, försäljare eller gruvarbetare – jobbmöjligheterna är många för dig som vill ha en bra lön utan att plugga på universitetet.


Din förra lön är en information som kan finnas med i processen, men på mig skulle den inte bita som argument.

På den privata marknaden finns det vissa branscher där lönerna är betydligt högre för samma jobb. Om din förra lön i stället var låg, så ska det inte heller vara ett argument för arbetsgivaren, menar Per Åke Ferngren. Där hittar du också en karta som visar var vi finns! Allt material på denna webbplats tillhör Handelsgården och får.


Krativa yrken med bra lön ? Jag funderar även på att starta studiecirklar - det är ingen bra lön , men man får ju ändå betalt för att pyssla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg