onsdag 25 januari 2017

Mauritius hajattack

På Mauritius kan du njuta av vita lena stränder, turkost vatten och underbar grönska. Vi har över års erfarenhet av skräddarsydda res. Klimatkompenserade flyg. Gratis bokning, fantastiska priser. Låt dig inte avskräckas av en aktiv vulkan och lika aktiva hajar.


Boka hotell i Mauritius.

Den franska ön Réunion är ett mångkulturellt, tropiskt paradis som har mycket att. Hajattacker på badare och vågsurfare längs Réunions stränder sköt i höjden. De senaste fem åren har hajattacker rapporterats, sju av dem med dödlig utgång. När Di Weekend besöker Réunion har det bara gått två veckor sedan den 13-årige Elio Canestri, en av öns mest lovande surfare, dödades av en haj.


En 13-årig pojke dödades i dag av en haj i vattnet utanför turistparadisön Réunion i Indiska oceanen. Attacken inträffade vid stranden Les Aigrettes på öns. En 13-årig surfare dödades i dag av en haj i vattnen utanför ön Réunion, i Indiska oceanen.


Det är den sjunde hajattacken med dödlig.

A complete list of the shark attacks that have occurred in Mauritius. Tja, jag har ju inte hajfobi, så det är väl lite svårt att sätta sig in i din situation då. Men om man ser rent statistiskt på det så dör ungefär personer per år runtom i världen till följd av hajattacker. Om man jämför det med hur många som dör i trafiken så är det ingenting.


Vid den här stranden fanns den blodtörstigaste hajen av alla - i alla fall på film. Det var nämligen just här som författaren Peter Benchley fick inspiration till romanen ”Jaws”, som senare filmatiserades och blev en riktig skräckklassiker. En surfstjärna ramlade av sin bräda under en tävling i Sydafrika. Under tiden kunde tv-tittare se hur en haj attackerade mannen bakifrån.


Bolinas Beach är ett paradis för surfare men även en del av den ökända röda triangeln. Här flockas varje år hajar för att käka sjölejon och från stranden kan man få syn på den beryktade vithajen som står för procent av alla dödliga hajattacker mot människor i USA. Vi förhandlar så att du slipper.


Lagoon Attitude: Lugnt och fridfullt. Det finns ungefär olika arter av hajar i Medelhavet, men de flesta är väldigt små och lever i djuphavet. Väl framme på flygplatsen på Mauritius väntade vår transfer på oss. Det tog en timma till hotellet Villa mon Plaisir på västkusten norr om huvudstaden Port Louise.


Det officiella språket är franska och engelska. Anse Lazio är känt för att vara en säker strand med badsäkert vatten. Det bör dock nämnas att det tyvärr har förekommit två dödliga hajattacker vid just denna strand.

The first time netflix. Timer strömbrytare infälld. Kärleksbrev till sambo. Aktuella politiska frågor. Game of thrones dragon viserion. Arbetsmarknadsstyrelsen. Hyrbil göteborg preem. Grejen med Mauritius ar att det ar mer an bara turism.


Inget kanns sa trakigt som att komma till ett land dar ALLT ar uppbyggt for att tillfredsstalla turisterna. Pa Mauritius ar turism bara en del av ekonomin jamte finanssektorn, call-centers, jordbruk (dvs. rom) och textil. Hästsafari på Mauritius eller surfa i Biarritz? Motion är för många en del av vardagen, och nu är det lättare än någonsin att ta med de goda vanorna på semestern.


Här är våra topp träningsresor. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg