fredag 13 januari 2017

Ofarliga deodoranter

Fynda bland Exklusiva Varumärken. Välj från vårt stora utbud. Köp herrparfym med rabatt. Handla ditt favoritbrand billigt. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa.


Ofarliga deodoranter

Test: Deodoranter utan aluminiumsalter Jag har plockat ihop några av mina absoluta favoriter när det kommer till deodoranter utan aluminiumsalter. Jag håller ständigt på att testa aluminiumfria deodoranter och här kan du hitta ett tidigare test på naturliga deodoranter och hur du ska läsa på förpackningen för att kunna välja bort aluminiumsalterna som just nu är under lupp i EU. I flera av deodoranterna som inte innehåller de undersökta ämnena återfinns dessutom aluminium - vilket är väldigt vanligt i deodorant. Det pågår just nu flera studier där man försöker slå fast hur eller om det påverkar kroppen.


Nu vill norska Livsmedelverket ha en reglering på aluminiuminnehållet i deodoranter på europeisk nivå. Vi vill att EU ska utarbeta gränsvärden för aluminium i antiperspiranter. Dessutom anser vi att konsumenterna borde få veta riskerna med dessa produkter. Test: deodoranter utan onödiga tillsatser.


Bli svettfri och lukta gott med ekologisk deo. Till och med deodoranter med fina miljömärkningar som “svanen” har visat sig innehålla ämnen som du inte vill preparera din kropp med. Undersökningen som Norska forbrukerrådet genomfört visar att de allra flesta av dessa deodoranter kan vara skadliga för dig, bara en enda verkar innehålla enbart snälla ingredienser.


Jag vet inte vad jag tror men tänker att det ju inte kan skada att använda ofarliga deos men dom måste fungera vilket ett par från hälsokosten som jag har testat inte har gjort. Så nu frågar jag här där säkert många av er redan har undersökt ämnet vilka deos som både fungerar bra och är ofarliga ? Frågor och svar: Hur farlig är deon? På senare tid har det debatterats om deodoranter är farliga – främst de som innehåller aluminiumsalt. För drygt ett år sedan gjordes en undersökning i EU.


Den kunde avfärda de flesta orosmoln, soGår aluminiumsaltet rakt in blodet? Expressen har hårdtestat elva populära deodoranter I olika prisklasser och det visar sig återigen att dyrast produkt inte alltid är bäst! Endast en deodorant har fått högsta betyg i testet och det var Rexona Woman Maximum Protection, Sensitive Dry. Detta ska vara Rexonas bästa skydd mot fukt någonsin.


Normalt svettas en vuxen en halv liter per dygn men för att undvika det obehag som svettandet orsakar använder man deodoranter och antiperspiranter, de senare med tillsats av aluminium. Olika aluminumföreningar tillsätts för att de har en förmåga att liksom drar ihop porerna på huden så att svetten inte kommer ut, förklarar Katarina. Känn dig trygg på träningen och sommarfesten med rätt deo.


MåBra har provat några av marknadens ledande antiperspiranter! Din tekopp rymmer mer än bara en värmande paus! Vi testar deodoranter ! Och det bara väller in aluminiumfria deodoranter så jag tror att det är ett nyuppväckt intresse som legat slumrande att man vill ha alternativ till de där salterna. EU har länge arbetat på en lagstiftning av aluminiumhalterna i deodoranter. Utöver köpguiden kommer vi även svara på frågor om aluminiumfria deodoranter , som vad det är, varför man ska använda det, och också om det är farligt att använda deodoranter med aluminium.


Förhoppningsvis hittar ni kanske en ny favoritprodukt och dansar vidare i livet utan onödiga tillsatser. Jag vill absolut inte sprida aluminium i naturen - det kan väl inte vara bra för miljön? Vi bad Mattias Öberg, toxikolog på Swetox och Karolinska institutet, svara. Dessutom berättar han hur många farliga ämnen som faktiskt finns i en cigarett.


Och vad forskarna hittills vet om e-cigaretter. Deodoranter fokuserar i huvudsak på en till tre olika egenskaper för att hålla oss luktfria. Första egenskapen är någon form av tillsatt parfym för att dölja lukten som bakterierna redan orsakat.


Deodoranter från varuhushyllan håller sig ett år eller två sedan de öppnats, i oöppnad föpackning åtminstone två - teoretiskt. I praktiken håller det i åratal. Hemgjorda blandningar får bedömas efter typen - infusioner och geléer med vatten håller sig högst en vecka utan konserveringsmedel, alkoholblandningar kan stå sig i åratal, en bit alun ett halvt liv. En del väljer att byta ut sin antiperspirant mot hemmakokade deodoranter för att undvika aluminiumföreningar. Gabriela Lexmyr Lindström, som är naturkosmetisk hudvårdsterapeut, är en av dem.


Ofarliga deodoranter

Andra väljer ekologiska deodoranter. Vi har lymfkörtlar och väldigt tunn hud i armhålan så du ska vara försiktig med vad du sätter där. Asbest (1), max 1st bärkasse.


Farligt avfall, förvaras i sluten behållare och ska vara märkt. Tegel, kakel och betong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg