fredag 6 januari 2017

Hur länge måste man vara gift för att få uppehållstillstånd

Hur länge måste man vara gift för att få uppehållstillstånd

GigaGunstig is dé site om Gift To Man te vergelijken! Get What To Gift A Man. Hur länge du måste ha varit bosatt i Sverige varierar. I de flesta fall ska du ha varit bosatt i Sverige i fem år, men för den som är statslös eller flykting gäller andra krav. Hemvisttiden ska vara sammanhängande.


För att bli svensk medborgare ska du ha bott stadigvarande i Sverige en viss tid. Om du är medborgare i ett land utanför EU och vill flytta till en familjemedlem i Sverige behöver du uppehållstillstånd. Du kan få uppehållstillstånd om du planerar att gifta dig eller bli sambo med någon i Sverige. Familjemedlemmen i Sverige måste vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd.


För att få uppehållstillstånd för att flytta till någon i Sverige måste du kunna styrka din identitet. Detta gör du normalt med en giltig passhandling. Du som inte kan styrka din identitet med ett giltigt pass kan i vissa fall få uppehållstillstånd genom att styrka det biologiska släktskapet med personen i Sverige.


I Sverige utfärdas inte internationella äktenskapsbevis (Marriage certificate) som bevis för att två personer har gift sig. Det dokument som motsvarar äktenskapsbeviset är personbeviset Utdrag om folkbokföringsuppgifter. Det går att få på svenska eller på engelska. När vi ger tillstånd grundat på en ny familjeanknytning ger vi oftast tillstånd för år första gången.


För att bedöma om förhållandet är seriöst brukar man utgå ifrån hur länge du och. Om du får uppehållstillstånd blir du och din gode man kallade till ett samtal med personal på mottagningsenheten. På mötet får du veta varför du har fått uppehållstillstånd.


Du får ett papper som visar att du har fått uppehållstillstånd. Permanent uppehållstillstånd betyder att du har rätt att stanna i Sverige så länge du vill. Trodde kanske det var lättare för henne att få uppehållstillståndet i Sverige eftersom hon är gift med Svensk medborgare, Spanien eller annat Europeiskt Land har ju hon ingen anknytning till och som läget är i Sydeuropa nu så kanske det skulle vara svårt att få beviljat om man inte har någon anknytning till landet.


Du som får uppehållstillstånd för längre tid än tre månader får ett uppehållstillståndskort. Kortet är ett bevis på att du har tillstånd att vara i Sverige och innehåller bland annat ett foto på dig och dina fingeravtryck. Läs mer om uppehållstillståndskort.


Hur länge måste man vara gift för att få uppehållstillstånd

Eftersom uppehållsrätt kan vara ett krav för folkbokföring, kan detta få konsekvenser för dessa personers förutsättningar att bli folkbokförda i Sverige. Du måste vara helt arbetslös och ha varit inskriven hos oss under minst fyra veckor efter att du blev arbetslös. Tänk på att ansöka innan du reser.


Om man kan verifiera att man har ett äkta förhållande med en svensk medborgare så kommer man att få uppehållstillstånd. Däremot är det oftast så att man måste återvända till hemlandet för att där lämna in sin ansökan, och sedan kan det ta ex. Oavsett om du åker till Australien för bara en långhelg eller för resten av livet så måste du ha ett visum för att vistas i landet.


Om du inte är australisk medborgare (citizen) måste du för att få vistas i Australien ha någon form av visum (visa) som ger dig rätt att vistas i landet. Man får det efter prövotiden. Man söker förtur skriftligen, och delger då de skäl man anser är nog för att ligga till grund för att få förtur.


Det måste vara saker som inte också gäller de tusentals andra fall som står i kö. Du kommer efter det att bli kallad av Migrationsverket och ni kommer båda att få genomgå intervjuer, så se till att ni vet så mycket som möjligt om varandra, t. Uppehållstillstånd söks hos Migrationsverket som också beslutar om uppehållstillstånd. Formellt behöver ni inte vara gifta för att hon ska få uppehållstillstånd i Sverige, men det är ingen nackdel om man säger så. Försöker räkna på det här med hur länge man får vara i sverige som turist från annat eu-land.


Hittade denna text när jag googlade runt: Visum och uppehållstillstånd som utfärdats av ett Schengenland ger dig rätt att resa mellan alla Schengenländer under högst tre månader per halvår. För att få permanent uppehållstillstånd krävs i regel att man har varit, och fortfarande är, folkbokförd i Sverige sedan minst två år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg