tisdag 17 januari 2017

Korfu stränder

Lågpriser på hotell i Korfu stad. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Boka Korfu och spara upp till med Agoda!


Korfu stränder

I norr och väster hittar du flest sandstränder, medan stränderna på östkusten främst består av klappersten. Kassiopi, ligger vid fiskebyn med samma namn, ungefär tre mil norr om Korfu stad. Grönskan står i vacker kontrast mot det klara, turkosblå havet.


Här får du tips på boende, stränder , sevärdheter och mycket annat inför din resa till Korfu. Korfu bjuder på sol, värme och vackra stränder. Här finns en strand för varje smak: från finkorniga sandstränder till natursköna stenstränder - valet är ditt! Vissa stränder på Korfu har all service man kan önska medan andra omges av nästintill orörd natur, så glöm inte att packa väskan med vatten och lite tilltugg. Runt Kassiopi, kilometer nordost om Korfu sta finns flera stränder att lägga några timmar vi både mer organiserade men även små vikar där du kan få lite egentid.


De flesta utav stränderna är klapperstenstränder med kristallklart vatten. Flera utav stränderna har tavernor och kaféer intill stranden. Det är lätt att googla till sig de större stränderna på Korfu. Men har ni några tips på vart man kan hitta små stränder med inte så mycket folk?


Ni behöver inte ha en adress. Det räcker med ett ungefär vart dem ligger så letar vi när vi väl är på plats :) Vart bör man inte åka? De bästa stränderna ligger på Korfus västkust (Agios Giorgios, Paleokastritsa, Ermones, Glifada) och i norr (Sidari, Rodha, Kassiopi) och söder (Kavos). Historia Koloniserat av Korint 7f Kr skapade sig Korfu snart en egen maktposition i Levanten. Korfu har många fina stränder , sandstränderna hittar du på västkusten medan öskusten har mest klapperstensstränder.


Det blåser mer på västkusten, vilket kan föra med sig lite vågor. Ligger: km söder om Korfu stad. Den vackra stranden Ermónes på västra Korfu är ett måste för dig som är intresserad av historia. Många tror nämligen att det var här som hjälten Odysseus i författaren Homeros berättelse “Odyssén” spolades iland när hans skepp förliste. Korfu har mängder av badstränder, exempelvis Glyfada, Agios Gordis och Agios Georgios på västkusten med breda, fina sandstränder och kristallklart vatten.


Ju längre bort du kommer från Korfu stad och andra större samhällen, desto större chans att du inte behöver trängas på stranden. Läs riktiga recensioner - boka nu! I söder är det framförallt västkusten som har sandstränder: Chalikounas Beach är blåsig (perfekt för kitesurfing) men annars lång och fin, Lakkiess Beach likaså, men med. Att flera turister enbart kommer till Korfu för strändernas skull är inte svårt att förstå när du väl har satt fötterna i den mjuka, kritvita, lena och varma sanden.


På Korfus västkust ligger natursköna Paleokastritsa strand med sina sex små badvikar. Alla stränder är mer eller mindre långgrunda och passar bra för barnen. Här finns stränder för alla smaker, några med finkornig sand andra med småsten och det finns även klippor man kan sola på och bada ifrån. Vattnet är kristallklart och lämpar sig perfekt för snorkling och dykning.


Korfu har många väldigt bra stränder , där det på den västra och norra sidan finns fina, långsträckta sandstränder och på den östra sidan härliga klapperstensstränder. Nu kan du kombinera din resa till Korfu med en resa till Albanien. Tvärs över Korfukanalen, bara en kort resa med båt, ligger Saranda, en liten albansk kuststa med vackra stränder , bra hotell och gott om restauranger. Med Ving kan du boka en resa där du kombinerar en vecka i Saranda med en vecka på Korfu. Mirtiotissa (Myrtiotissa) är den officiella nudiststrand i Korfu.


Korfu stränder

Det ligger i avskild resort på den västra kusten av ön, mellan byarna Pelekas och Vatos. Korfu är den västligaste av alla grekiska öar. På västkusten finns det fina stränder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg