fredag 5 juli 2019

Kollektivhus stockholm

Nästa viktiga arrangemang var ett möte för startargrupper i Göteborg lördagen den september (läs mer i Bo tillsammans nr ). Dunderbacken, Stockholm. Fler bostäder i Stockholm ! Familjebostäder bygger fler hyresrätter än på år och vi ökar byggtakten. Läs mer om hur det är att bo hos oss här.

Kollektivhus på Södermalm i Stockholm. Stockholms stad en tävling om bästa förslag för kollektivhus. De boende i husen Folkungagatan 15 1och 1lämnade in ett bidrag och förslaget Utkiken – nya idéer för gamla hus utsågs till ett av de vinnande. Adressen är Magnus Ladulåsgatan 15–21. I fastigheten finns lägenheter och här bor folk i alla åldrar.


Gustav år och hans mamma vill bo i kollektivhus i Stockholm eller Uppsala. Gustav börjar snart i ettan, och är en social kille som gillar att leka med kompisar. Färdknäppen är ett kollektivhus på Södermalm i Stockholm.

Fastigheten förvaltas i unik samverkan med de boende. Begreppet kollektivhus förväxlas lätt med den boendeform som kallas för kollektiv där man oftast delar på ett mindre hushåll och sover i samma lägenhet eller hus. Nordens största kollektivhus för kvinnor ligger i Äppelviken. Elfvinggården ägs av Systrarna Elfvings Stiftelse och förvaltas av Einar Mattsson.


Det ger ökad möjlighet till information och inspiration för alla som arbetar för kollektivhus och byggemenskaper. Meningen var att ge de boende ökade möjligheter att påverka sin boendemiljö genom stärkta grannkontakter. Sofielunds kollektivhus. I huset finns hyreslägenheter, från ettor till sexor. Planlösningar för våra lägenheter hittar du här.


Vårt kollektivhus i Axelsberg. Boende skall vara intresserade av att delta i det gemensamma arbetet. Här finns lägenheter och vi har också externa medlemmar. Ett kollektivhus är ett vanligt bostadshus med normala lägenheter. Dessutom finns gemensamma lokaler där de boende kan laga mat och äta tillsammans, odla sin hobby och umgås.


Det finns många olika slags kollektivhus. Att handla och laga middag till personer var femte vecka, ta gemensamma beslut och göra visst avkall på privatlivet.

För fler kollektivhus ! Om föreningen och vad vi vill Boföreningen Framtiden arbetar för att skapa boende med arbetsgemenskap för att förenkla vardagen och öka den sociala livskvaliteten till vardags och fest. Det består av två femvåningshus med totalt lägenheter. I vårt hus har vi egna privata lägenheter och dessutom tillgång till många gemensamma lokaler.


Byggnaden ligger i kvarteret Signalpatrullen 13.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg