torsdag 11 juli 2019

Körkortstillstånd syntest

Behöver du en synundersökning? Glasögon ingår i prenumerationen. Få ett icke-bindande synprov. Hitta din närmsta Specsaversbutik. Allt du behöver veta om att ta B-körkort!


I alla Synoptiks butiker är du välkommen för att göra en synundersökning för körkort.

Rapportera synintyg - körkortstillstånd grupp 1. Välj blanketten Synintyg i tjänsten Beställ blankett. Blanketten skickas till din folkbokföringsadress. I alla Specsavers butiker kan du göra ett syntest för att få ett synintyg för ditt körkortstillstånd. Syntest och synintyg till körkort. När du skall ansöka om ett körkortstillstånd så måste du bifoga ett godkänt syntest.


Vid en synundersökning för körkort så görs en synskärpekontroll samt ett synfältsprov. Detta görs både med och utan glasögon eller linser om du normalt använder detta. I de flesta av våra butiker kan du göra syntest för körkort.

Bokning och pris för synundersökning för körkort. Synundersökningen tar ca min och ger dig det synintyg du behöver för ditt körkortstillstånd. Ska övningskörningen endast ske på en trafikskola räcker det med blanketten för ansökan om körkortstillstånd och hälsodeklarationen (med syntest ). För privat övningskörning krävs även en handledarblankett samt ett intyg på att eleven och handledaren, eller handledarna, har gått en introduktionsutbildning.


Körkortstillstånd Körkortstillstånd är ett måste. Att ansöka om ett körkortstillstånd är ett av de första stegen för den som planerar att ta körkort. Utan ett giltigt körkortstillstånd får man nämligen inte övningsköra - du får inte sätta dig bakom ratten innan du ordnat detta tillstånd. Läs hur du ansöker om körkortstillstånd och förarbevis. Här kan du ansöka om körkortstillstånd när du vill att det även ska gälla för tyngre fordon, som till exempel tung lastbil och buss.


Läkarintyg krävs också efter rattfylleri sjöfylleri läkemedel narkotikabrott. Person- och kontaktuppgifter. Vi finns närmare än vad du tror.


Som vi nämnde tidigare så behöver du i och med att du skickar in din ansökan även bifoga ett synintyg som är utfärdat av en legitimerad optiker. Detta är inget konstigt utan något som din lokala optiker kan utföra. Du måste alltså klara körkortsprovet inom denna ti annars får du ansöka om ett nytt körkortstillstånd. För att få körkortstillstånd ska du ha tillräckligt god syn och hälsa. Du måste ha minst synskärpan på det bästa ögat och minst på det sämre ögat.


Du får använda glasögon eller kontaktlinser vid syntest.

För att du skall få övningsköra krävs det att du har ett körkortstillstånd. Så här gör du för att fixa körkortstillståndet ! Klicka på länken och ansök. Glöm inte att göra ett syntest hos en optiker. När du behöver ett synintyg för körkortstillstånd görs en syntest där vi mäter synskärpa och synfält. Testet kostar 1kronor och tar cirka tio minuter.


Du behöver inte boka tid utan kom på drop-in till oss mitt i Stockholm, på Drottninggatan 80. Intyget kan skickas elektroniskt till Transportstyrelsen. Till ansökan ska du bifoga en hälsodeklaration och ett syntest.


Varje ansökan om körkortstillstånd måste kompletteras med ett synintyg. Gör du din synundersökning hos en optiker brukar priset ligga på mellan 1kr och 2kr. I vissa fall kan du göra undersökningen direkt på din trafikskola. Många av trafikskolorna som är anslutna till STR är legitimerade att utföra syntest för.


När Transportstyrelsen får in din ansökan om körkortstillstånd gör de en bedömning av din lämplighet som förare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg