tisdag 23 juli 2019

Pisco sour stockholm

För barn som vill släppa loss och ha kul till härlig musik. Boka Than Sour Thmei Hotel idag! Skaka ordentligt så att äggvitan bildar ett skum. Tillsätt is och ­skaka tills drinken är kyld.


Sila upp i ett glas och servera genast.

Pisco Sour – gör så här: Mät upp pisco , citron, sockerlag och äggvita i en shaker och skaka. Fyll på med is och skaka igen. Häll upp drinken i glas och stänk eventuellt i lite Angostura bitter. Servera gärna pisco sour med ceviche.


En sötsyrliga och turbosnabba delikatess från Sydamerika. Pisco Sour är en svalkande och god drink av Pisco , socker, citron, äggvita och rikligt med hackad is. Pisco sour är en sydamerikansk cocktailklassiker.

Drinken är sötsyrlig och fräsch med äggviteskum på toppen. För att göra drinken behövs pisco som finns att beställa på Systembolaget. Pisco framställs i Peru av destillerat vin och har en hög alkoholhalt. Läs mer om hur du blandar ihop en Pisco Sour.


Hos Cocktailguiden hittar du massor av recept på drinkar och cocktails! Reste en del i Peru och Chile och blev det en Pisco Sour efter varje målti frukost, lunch och middag. Lika viktig som kaffet på maten. En favorit, helt enkelt.


Dock fick den nya Tumi kritik, maten höll inte samma mått samt att alkoholtillstånd saknades. Därmed serverades exempelvis inte nationalcoctailen Pisco Sour nåt mer. Pisco används framför allt i drinkar och den kändaste är utan tvekan pisco sour.


Den görs som en whiskey sour men med pisco som bas. En populär drink i Chile är piscola som görs med pisco och cola. De mer nyanserade pisco -sorterna passar som avec eller digestif.


Beroende på vilken sort som odlas kan man göra torra såväl som söta vita viner, mousserande vin.

På grund av att piscons, samt regionala bitters, tillgänglighet har ökat utanför Sydamerika har pisco sour , likt mojito och caipirinha, ökat i popularitet, framför allt i USA. Den första lördagen i februari firas nationella pisco sour -dagen varje år i Peru. Huruvida drycken kommer från Chile eller Peru är oklart. Tapas, den spanska “plockmaten”, är en delikatess. Varför inte göra som spanjorerna – “Vamos a picar algo” – låt oss plocka lite!


För ett fullständigt recept, klicka här. Medan du är där , prova en pisco sour eller Serena Libre , en sötare. Där drack vi pisco sour och hade introtävling tills klockan tre på natten så jag hade händerna fulla med det och kunde inte fota och det var allt från den lördagen! My saturday was very sunny and filled with vintage shopping, lunh in the sun, Love’s exhibition at Republik, steak tartar at Folkoperan and pisco sour at Alek and Amina’s place! Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.


Pisco Payet Torontel klassificeras som en aromatisk pisco och har en tydlig karaktär av toronteldruvans blommiga inslag. Den har klara inslag av citrus, druvor, lätta inslag av peppar och en lång blommig avslutning. Stockholm som inte får missas (och som vi har missat).


Pisco är en utmärkt ingrediens i olika cocktails där Pisco Sour förmodligen är den mest kända. The pisco sour has three different methods of preparation. The Peruvian pisco sour cocktail is made by mixing Peruvian pisco with Key lime juice, simple syrup, egg white, Angostura bitters (for garnish), and ice cubes.


The Chilean pisco sour cocktail is made by mixing Chilean Pisco with Pica lime juice, powdered sugar, and ice cubes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg