torsdag 18 juli 2019

Störst chans att bli gravid

Drogtest, clamydiatests mm. Köp till bra priser köp Online! En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hur många månader kan man förvänta sig att det ska ta?


Vad är oddsen att man blir gravid om man har sex regelbundet?

Om man har vaginalt samlag ungefär tre dagar före ägglossning, till en eller två dagar efter ägglossning har man som störst chans till befruktning. Att pricka in ägglossningen exakt kan vara svårt, men försöker man bli gravid rekommenderas det att ha samlag två till tre gånger per vecka. Att tänka på är att spermier kan överleva. Men du måste inte hålla reda på när du har ägglossning eller köpa ägglossningstest.


Många upplever det stressande, att sexlivet blir konstlat och styrt. När är man mest fertil egentligen? Här kan du läsa om hur du hittar till dina mest fertila dagar, dvs.


Ett ägg kan bara befruktas under några få dagar i en cykel i förbindelse med din ägglossning - så det är viktigt att veta när dessa dagar infaller.

Chansen att bli gravid är som störst när ägget lossnar – alltså när du har ägglossning – och glider ner till livmodern. Ha koll på din menscykel – så gör du. För att veta vilken dag man ska börja med ägglossningstestet. Vid nedsatt fruktsamhet kan det ta längre tid att bli gravid. Oskyddat samlag – hur stor är sannolikheten att bli gravid ? När en frisk man och en frisk kvinna har ETT oskyddat samlag är chansen att bli gravid cirka 2-.


Försöker samma par att bli gravida genom att ha oskyddade samlag under HELA menstruationscykeln är chansen cirka 20. Man brukar säga att chansen att bli gravid ligger runt procent varje månad om man försöker bli gravid och har sex vid ungefär rätt tidpunkt – vid ägglossning. Av de kvinnor som blir med barn har ungefär hälften blivit gravida under de första 2-månaderna. Försök att sluta helt med cigaretter om du planerar att bli gravid.


Det tar ofta längre tid för rökande kvinnor att bli gravida , plus att risken för missfall ökar. Samma sak gäller med alkohol. Både rökning och alkohol ska helt undvikas när man är gravid. I genomsnitt tar det sju månader att bli gravid. Sannolikheten att bli gravid minskar sedan med åldern.


Om du träffar rätt med ägglossningen så varierar din chans att bli befruktad beroende på hur gammal du är. Hur stor är chansen att bli gravid ?

Men med åldern minskar chansen. Detta beror på att mannens spermier kan leva upptill tre dygn. En ägglossning sker genom att ett hormon som kallas för det luteiniserande hormonet frigörs från hypofysen i hjärnan. Jag är år och orolig angående min mens.


Kommer detta att påverka mina chanser att bli gravid ? Det är störst chans att bli gravid om man har samlag ungefär tre dagar före den dag man räknar med att få sin ägglossning, till en eller två dagar efter den dagen. Om man vill bli gravid är det bäst att inte tänka för mycket på att pricka in rätt datum eftersom det är svårt att veta exakt när ägglossningen sker. Med hjälp av ägglossningstest kan du även kartlägga din ägglossning och därigenom ta reda på när du har som störst chans att bli gravid. Här får du fram datumet för din ägglossning och de dagar då du har störst chans att bli gravid vid samlag. Kalendern utgår från din första dag i din senaste menstruation.


De framräknade datumen i kalendern är ungefärliga och kan därför skilja mot verkligheten, speciellt om du ofta har en oregelbunden menstruationscykel. Spermiernas långa överlevnadstid gör att samlag fyra dygn före ägglossningstiden kan leda till befruktning. Livmoderhalsens och livmoderns slem är då så lättflytande att spermierna lätt kan simma upp till ägget.


Det innebär att de flesta vet att de är gravida innan 2-graviditetsveckan. Ett foster är som mest sårbart för skadlig påverkan så tidigt som i graviditetsveckorna 3-8. Eventuella skador i denna period kan skada fostret allvarligt. Några behöver längre tid på sig för att bli gravida än de önskar.


Om inget ägg har blivit befruktat och fastnat i slemhinnan behövs inte gulkroppen längre. Då skrumpnar den och mängden gulkroppshormon sjunker. Det är signalen som får slemhinnan att bli en blödning, en mens.


När ägget lossnar glider det ner till livmodern via äggledaren. Då ökar ni chanserna att pricka in ägglossningen. Idealiskt är att ha samlag från fem dagar före ägglossningen och fram till ägglossning, eftersom spermierna överlever upp till fem dagar i livmodern, normalt iallfall timmar.


Du har då störst chans att bli gravid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg