torsdag 25 juli 2019

Korfu bästa stränder

Boka resan med Apollo - just nu har vi extra bra priser på utvalda hotell. Här finns de bästa familjehotellen. Lågpriser på hotell i Korfu stad. Boka Korfu och spara upp till med Agoda!


I norr och väster hittar du flest sandstränder, medan stränderna på östkusten främst består av klappersten. Stränder Korfu har många fina stränder.

Kassiopi, ligger vid fiskebyn med samma namn, ungefär tre mil norr om Korfu stad. Korfu bjuder på sol, värme och vackra stränder. Vissa stränder på Korfu har all service man kan önska medan andra omges av nästintill orörd natur, så glöm inte att packa väskan med vatten och lite tilltugg. Ju längre bort du kommer från Korfu stad och andra större samhällen, desto större chans att du inte behöver trängas på stranden. I söder är det framförallt västkusten som har sandstränder: Chalikounas Beach är blåsig (perfekt för kitesurfing) men annars lång och fin, Lakkiess Beach likaså, men med.


Kalamionas Beach i Kassiopi, Korfu. Foto: Markus Olsson) Runt Kassiopi, kilometer nordost om Korfu sta finns flera stränder att lägga några timmar vi både mer organiserade men även små vikar där du kan få lite egentid. Med sina gröna berg, 2kilometer långa kust, stränder , ouzo och souvlaki lockar den såväl matfantaster som äventyrssökare.


Smaragdön för sin lummighet och grönska.

Det är lätt att googla till sig de större stränderna på Korfu. Men har ni några tips på vart man kan hitta små stränder med inte så mycket folk? Ni behöver inte ha en adress.


Det räcker med ett ungefär vart dem ligger så letar vi när vi väl är på plats :) Vart bör man inte åka? Ligger: km söder om Korfu stad. Den vackra stranden Ermónes på västra Korfu är ett måste för dig som är intresserad av historia. Många tror nämligen att det var här som hjälten Odysseus i författaren Homeros berättelse “Odyssén” spolades iland när hans skepp förliste.


De bästa stränderna ligger på Korfus västkust (Agios Giorgios, Paleokastritsa, Ermones, Glifada) och i norr (Sidari, Rodha, Kassiopi) och söder (Kavos). Koloniserat av Korint 7f Kr skapade sig Korfu snart en egen maktposition i Levanten. Normandiska äventyrare ockuperade ön under medeltiden. Grönskan står i vacker kontrast mot det klara, turkosblå havet. Här får du tips på boende, stränder , sevärdheter och mycket annat inför din resa till Korfu.


Att flera turister enbart kommer till Korfu för strändernas skull är inte svårt att förstå när du väl har satt fötterna i den mjuka, kritvita, lena och varma sanden. På västkusten är stränderna ofta en blandning av sand och rullsten och här är havsbrisen svalkande på varma dagar. De flesta anser att östkusten har de bästa sandstränderna. I Lardos på sydkusten finns det trevliga stränder med grovkornig sand eller rullsten.


Korfu har många väldigt bra stränder , där det på den västra och norra sidan finns fina, långsträckta sandstränder och på den östra sidan härliga klapperstensstränder. Fina stränder på Korfu. I Korfu stad finns den fina sand- och stenstranden Mon Repos.

Vill du vidga dina vyer ytterligare under din resa finns det massor av bra stränder på hela ön, flera av dem på lagom utflyktsavstånd från staden. Med lokalbuss eller hyrbil når du lätt de allra bästa. Korfu – bäst för familjen Korfu är den perfekta ön för att skapa fina barndomsminnen. Här kan du fortfarande hitta små smultronställen, eller välja att bo i samhällen med ett större utbud och en högre puls.


Vackra stränder och en frodig natur räcker långt, men när ungarna blir rastlösa finns många fina utflyktsmål. Alla våra paketresor till populära resmål i bl. Charter till noga utvalda hotell - Boka enkelt på nätet! Greklan Spanien, Italien och Turkiet.


Kreta har förstås mängder av fina stränder och ofta utforskar man bara de som ligger i närheten av där man bor. Här har vi ändå samlat några av de bästa stränderna på Kreta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg