onsdag 10 juli 2019

Textning tv4

Textning tv4

Det innebär att du som användare inte längre kommer kunna ta del av tablåinformation samt information från Svenska Spel och ATG via text-tv på TV4. Anledningen är att TVövergått till ett modernare text-tv-system där textning nu kan erbjudas på fler plattformar än linjär TV. TVhar beslutat att lägga ner nyhetstjänsten text-TV. Färre av våra tittare använder tjänsten text-TV. Samtidigt ser vi en enorm tillväxt i digitalt tittande, inte minst när det gäller nyheter.


Beslutet är en konsekvens av den omställningen, säger Viveka Hansson, programdirektör för Nyheter och samhälle. TVplay, deras webb-TV alltså, har numera textning. Finns en ikon nertill i inställningarna som man kan välja textning på eller av.


Grundinställnigen verkar dessutom vara på. Jag har mer eller mindre ratat webb-TV för att det inte varit textat, men nu är det alltså döv-vänligt på TV4play. Textning försvinner inte TV- postad i TV-PrograHar ett märkligt problem.


På en(!) Tv i huset har vi textning på TV(digitalt). Detta gäller både via marknätet och om jag kör via box (kabel). Kör jag analogt finns den inte. Jag lyckas inte få bort detta.


På TV:n i sovrummet exempelvis, är det inget. SVT och TVsamlar sina kanaler på sidan 199. SVThar sedan tidigare sin textning på text-tv sidan 19 men nu blir det 1som gäller även för SVT Barnkanalen, Kunskapskanalen och SVT World. De gamla textningssidorna för dessa kanaler upphör vid övergången till 199. Samma sak gäller TV-gruppens kanaler.


Textning tv4

Klagomål på textningen. Uppge då gärna vilket program det gäller, när det sändes och vad du är missnöjd eller kanske nöjd med. Yesterday at 9:PM Förre Nissan-toppen Carlos Ghosn har gjort ett första uttalande efte.


Om du vill anpassa dold textning eller undertexter väljer du Stil och väljer sedan mellan alternativen. På Apple TV (2:a generationen) eller Apple TV (3:e generationen) håller du ned Välj i tre sekunder på din fjärrkontroll när en video spelas upp för att se fliken Undertexter. Min pappa var här o lyckades sätta på textningen på svt och nu får jag inte bort skiten.


Håller på att bli tokig på. Ursprungligt meddelande: För tillfället har vi problem med textningen via “199” på TV4. Textning av TV och annat Åsså glömmer vi inte att TV-play också har textning. Ritva TVhar uppdaterat sin app TVPlay så textning nu fungerar över AirPlay till din Apple TV.


Hur aktiverar jag textningen på min TV-apparat? Numera sänds texten i alla kanaler på sid 1på TextTV , dvs SVT, SVT SVT Barn, SVToch Kunskapskanalen. För att se texten väljer du in text-tv-sidan 1med fjärrkontrollen.


Textning tv4

Här hittar du översikt med filmer och serier att streama på TVPlay. Se vad som är nytt, högst betygsatt eller populärast. Sämre textning på tv har en förklaring.


En högt uppsatt svensk som säkert vet varför det har gått snett är TV-chefen Casten Almqvist. Film och tv bygger på bild och ljud – men om man inte hör eller ser? Utan textning och syntolkning går många miste om både utbud och budskap.


Vi har tillgänglighetslösningarna som gör att alla kan vara med. Iran säger nu att flygplanet misstagits för en kryssningsrobot och a.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg