måndag 29 juli 2019

Svalbard isbjörnssafari

Vi strävar alltid efter att maximera din upplevelse i Arktis. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition! Här kan ni se Annelies fotouställning och prata med oss om våra resmål.


På vintern kan Barentsburg och Pyramiden nås med skoter. Isbjörnssafari , norrsken och billig taxfree. Svalbard ligger halvvägs mellan Norge och Nordpolen.

Fyra arter utgör procent av fågellivet: Spetsbergsgrisslan, stormfågeln, alkekungen och den tretåiga måsen. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Researrangören Temaresor anordnar isbjörnssafari för den med tjock plånbok.


Har du tur kanske du även får en skymt av en isbjörn på det isbjörnssafari du kommer få uppleva under din kryssning. Upplev naturens mästerverk i en avskalad och ödslig skärgård strax söder om Nordpolen. Har du alltid drömt om att se livs levande isbjörnar?


Du kan förfina sökresultatet genom att bland annat filtrera på kategori och ort eller sortera listan efter pris eller betyg. Samtidig føler vi klimatrusselen og dens endringer tett på kroppen her i Arktis, og vi er bekymret for fremtiden.

Livet i Longyearbyen kan oppleves som både annerledes og kanskje ekstremt – men for oss som bor her kan vi knapt tenke oss noe annet. Vær særlig oppmerksom når du beveger deg utenfor bosetningene, og gå helst i følge med lokalkjent guide. Vill så gärna åka hit igen en kripsig och solig vinterdag och vandra i bergen, köra snöskoter och gå på isbjörnssafari. Här gäller det, som med alla djur, att se upp. Upplev de östra delarna av Spetsbergen med isbjörnar och dramatiska isberg.


Mer exotiskt än så här kan det knappast bli! Lofoten däremot hamnar på 67garder Nord vilket inte är så långt i från Riksgränsen. Där nånstans tänker jag.


När jag tittar på dessa bilder så får jag gåshud. Jag byter paradisstrand mot detta utan att blinka. Helikoptertur över New York. Queendoms Bucket list.


Utbudet av aktiviteter och upplevelser på grupp- och konferensresor är större än någonsin. Nu har allt fler företag också insett vikten av att välja ”rätt” aktivitet som en del i syftet med konferensen eller gruppresan. Uppleva franska rivieran från en cab eller yacht.


Leva som Robinson Crusoe på en öde ö utan uppkoppling och stress. Inte bara för det att man bara hade ett stycke tältduk mellan oss i gruppen och isbjörnarna utan också för alla växlingar i väderleken. I jobbet som programledare för SVT:s matprogram ”Nya landgång” har jag gjort fantastiska resor.

Det var lite speciellt. Men våra förhoppningar släcks då drivisen blir allt tjockare och vi blir tvungna att fortsätta till nästa fjord. Mina kunder är alla möjliga människor, såna som vill må bättre, gå ned i vikt, få hjälp med sin träning, eller hantera sin skilsmässa till exempel. Sedan arbetar jag också som fotograf.


Så kan en dag på jobbet se ut för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg