fredag 26 juli 2019

Polygami sverige

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Den svenska familjerättslagstiftningen bygger på tvåsamhet och monogami.


I Sverige är det olagligt att ingå äktenskap när man redan är gift. Grunden är att svensk lag i princip erkänner utländska polygama äktenskap, säger Göran Lin professor i civilrätt vid Örebro universitet.

Trots att månggifte är förbjudet i Sverige så finns 2registrerade fall av bigami eller polygami i landet. Det beror på att svensk lag tillåter månggifte om äktenskapet ingåtts i ett land där det är lagligt och de inblandade sedan flyttar hit, skriver Svenska Dagbladet. Trots att hon själv lever i en monogam relation, anser hon att polygami borde vara tillåtet enligt lag i Sverige. Den rätten är inte bara för mannen.


Det är också kvinnans rätt, säger hon. Mamman blev svartsjuk. I Etiopien växte Suad Mohammed upp i en familj där hon var barn i pappans första äktenskap.

Föreningens ändamål är att främja ett samhälle där. Lagar och regler om polygami gynnar de som lever polygynt i Sverige idag, eftersom de får chans att söka rättslig hjälp vid behov, något som inte är möjligt i nuläget. Jag har svårt att tro att Bahareh Andersson menar att förvägra dessa kvinnor rättigheter.


Långtifrån alla polygyna är onda patriarker. Vissa hävdar att om vi tillät polygama äktenskap, så kommer människor bli tvingade att gifta sig med flera personer. Månggifte är förbjudet i Sverige. Stellan Bjöhle, jurist på skattemyndigheten.


Bigami (tvegifte) innebär att någon är gift med två andra personer och är ett specialfall av polygami. Beroende på jurisdiktion kan det vara antingen lagligt eller olagligt. Detta begrepp används idag ofta som en synonym för poly eller polyamorös, men polygami betyder egentligen månggifte och innebär att man gifter sig med mer än en person. Varför är det mindre populärt i Sverige , som är ett sexuellt liberalt lan än i Amerika? Var har du fått det ifrån?


Finde - Sverige Enligt kap. BrB) är månggifte - polygami - straffbelagt i Sverige. Polygami sverige straff.

Muslimsk polygami debatteras sällan i medierna. Dess utövande är därför trots att det är utspritt över den europeiska kontinenten – i länder som Sverige , Danmark, Storbritannien, Tysklan Frankrike och Nederländerna – mestadels dolt från allmänheten. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka.


Men jag vill också berätta för er vad polygami innebär för många kvinnor och barn i de länder som tillåter månggifte. En Reddit-användare lade nyss upp en karta över vilka länder rent juridiskt tillåter mångäktenskap, vilket Indy1har skrivit om. Dominerande är det afrikanska och asiatiska länder som tillåter månggifte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg