tisdag 14 mars 2017

Äldrekontakt helsingborg

Sveriges allra äldsta. Vi har utvecklat en effektfull metod som tar äldre ur ensamheten genom att skapa tillgängliga sociala plattformar där våra äldsta både kan träffa jämnåriga i samma situation och umgås över generationsgränserna. I Stockholm finns vårt nationella kansli som bland annat ansvarar för kvaliteten i all verksamhet, tillväxt av nya grupper, marknadsföring, insamling, Alla Äldres Dag och Äldrekontakts Telefonträffar.


Äldrekontakt helsingborg

När vi inte umgås med de äldre finns vi på Grev Turegatan i Stockholm. Hör gärna av dig om du har några frågor om vår verksamhet! Ytterligare två platser finns lediga och kommer att fyllas inom kort. Helsingborg är vår 73:e grupp. Värdfamiljer bjuder hem de äldre på fika och en liten pratstund.


Vi söker en volontär med egen bil som kan hjälpa ett par 80-åriga pigga fikagäster att komma ut och träffa nya vänner genom att skjutsa till dessa fikaträffar. VÄLKOMMEN - du som gillar silversmide! Se vad som händer på Folkuniversitetets. Nu har vi startat vår andra grupp i kommunen #127881; Det finns fortfarande.


Sedan ett par månader är gruppen etablerad i Jönköping med en grupp volontärer. Världen står inför stora utmaningar när det gäller konsekvenserna av klimatförändringar och en livsstil som tär på planetens resurser, samtidigt som. De ställer upp för att leda en grupp, skjutsa till träffar, ledsaga de äldre eller öppna upp sitt hem och bjuda på fika.


Många äldre känner oro över att bli bortglömda och dö i sin ensamhet. Stockholmspolisen åker årligen på cirka 2dödsfall varav en fjärdedel har legat döda i över en måna utan att någon saknat dem. Nu söker de både äldre som känner sig isolerade och volontärer.


Äldrekontakt helsingborg

Det är ett allvarligt problem, många äldre sitter ensamma. Tanken är att äldre personer ska få möjlighet att träffa nya vänner, säger Josefine Frieberg, gruppledare. Föreningen Äldrekontakt drog igång verksamhet i Malmö för ett år sedan. Hittar du inget uppdrag som passar dig just nu? Här kommer nya uppdrag in!


Prenumerera på volontäruppdrag här. Genom möjligheten att få träffa gamla och nya vänner i ett varmt välkomnande hem kan våra äldre gäster bli en del av en gemenskap som de hittills saknat, och får något att se fram emot i vardagen. Tillsammans med oss kan du göra en bestående skillnad i ensamma äldres liv När äldre personer bor på egen han utan familj eller vänner i närheten, kan ensamheten kännas mycket betungande. Nedan följer en förklaring om vad det är, tagen från deras hemsida.


Kommunen har till uppgift att ge äldre den hjälp de behöver för att kunna bo kvar hemma samt erbjuda särskilda bostäder när de äldre inte kan bo kvar hemma. Våra volontärvärdar bjuder hem en grupp ensamma äldre på fika och en trevlig pratstund. Frågan om ofrivillig ensamhet bland äldre är viktig för oss. Därför har vård- och omsorgsnämnden instiftat ett bidrag som ska stödja. Volontärbyrån hjälper organisationer att hitta och ta hand om volontärer.


Vi gör det både genom vår digitala förmedling och genom kurser och kunskap om. Organisationen Äldrekontakt samlade idag hundratals äldre och medföljande volontärer för att fira sitt 10-årsjubileum. Idag var träffen på restaurang Nalen i Stockholm.


Äldrekontakt helsingborg

Har du några timmar över och vill göra något samhällsnyttigt på din fritid?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg