fredag 24 mars 2017

Regeringsformen mångkulturellt

Ungern kan inte bli muslimskt eller mångkulturellt. Med ett mångkulturellt samhälle avses ett samhälle där olika kulturer samlas sida vid sida inom ett visst lan i en gemensam politisk enhet. Det mångkulturella samhället behandlar alla medborgare lika, oavsett etnisk och kulturell bakgrun och har respekt och tolerans inför de kulturella skillnader som förekommer. En tredje förändring var att utländska medborgare över år fick rösträtt i kommun och landstingsval. Sedan ett par år tillbaka träffas representanter från de nordiska public service-bolagen regelbundet för att diskutera hur de respektive företagen, men även programverksamheten, bättre ska kunna visa hur samhället ser ut idag.


Regeringsformen mångkulturellt

Genom att följa dessa kvalitetskriterier säkerställer nämnden förutom att bibliotekslagen följs även att regeringsformens krav på att iaktta allas likhet inför lagen samt den saklighet och opartiskhet som framgår av kap. Samerna får stärkt ställning som ”folk”, domstolarna får ett eget kapitel och lagrådets ställning stärks. Vi lever i ett land som är demokratiskt och mångkulturellt.


Därför hävdar jag att vi måste ändra synen på domare och deras talan. Regeringsformen kap. Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Jag har sökt efter ordet mångkultur i svenska grundlagen ( regeringsformen ), men jag kan inte finna det.


Regeringsformen mångkulturellt

Ljuger SVT om ändringen? Med trossamfund avses i denna lag en gemenskap för religiös verksamhet, i vilken det ingår att anordna gudstjänst. Ingen är skyldig att tillhöra något tros- samfund. Europakonventionen kan också åberopas i nationella domstolar. I största tysthet klubbade riksdagen igenom detta nu strax före valet.


Och efter valet ska den andra omröstningen ske. Sverige en bra bit kvar till en. Europeiska unionen, som har bidragit till ett mer mångkulturellt samhälle. I och med invandringen har frågan kring religionsfrihet i arbetslivet fått alltmer fokus. För arbetsgivarens del kan det uppkomma svårigheter att tillmötesgå den enskildes krav att uttrycka och utöva sin religion eller tro på arbetsplatsen.


Regeringsformen mångkulturellt

Men när de fastnade i kraftlösa minoritetsregeringar utkonkurrerades de av folkhemstanken, vilken i sin tur kom att ersättas av såväl vänsterradikala som nyliberala projekt för ett alltmer globaliserat och mångkulturellt samhälle, där vi är i dag. Men kanske knakar detta projekt i fogarna redan nu. För att stifta eller ändra en grundlag finns särskilda bestämmelser, som bl. I regeringsformens inledande stycke anges statsskickets grunder.


Genom förlusten av Finland försvann ortodox gudstjänst och undervisning från riket – förutom vid Ryska legationen i Stockholm. Några år senare avträddes också den sista tyska besittningen, och efter några decennier hade de tyska församlingarna i Malmö, Norrköping och Karlskrona också försvunnit. Biblioteket beslutade att varken köpa in eller fjärrlåna boken med hänvisning till att den är främlingsfientlig och brister i vederhäftighet. Personen vände sig till Kultur- och fritidsnämnden i Falköpings kommun. Detta med grundlagens svaga ställning i svensk politik, juridik och förvaltning förefaller ha en rätt lång historia.


Här ser vi också att vi har grundlagar som står emot varandra eftersom successionsordningen tvingar den kungliga familjen att vara lutheraner något som strider med den religionsfrihet som regeringsformen påkallar. Avfall eller villolära bestraffades med landsförvisning. I ett globaliserat, internationaliserat, öppet och mångkulturellt samhälle kan det vara en framkomlig väg att definiera det svenska.


Du behöver inte skriva under på varje kommatecken i våra grundlagar för att anta grundlagsutmaningen. Alltid bra priser och snabb. Författningen är ett politiskt dokument som kan ändras genom demokratiskt fattade beslut.


Att vi dessutom är ett mångkulturellt samhälle kan envar se, utan att det står skrivit i grundlagen. Invändningen lutar sig mot det så kallade ordre public-förbehållet, som är allmänt accepterat i internationell privaträtt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg