onsdag 15 mars 2017

Onödigaste prylen

Låt eleverna bildsöka och välja en onödig pryl de hittar på internet eller leta efter onödiga prylar i reklam. Alternativt: låt eleverna leta hemma efter hemmets onödigaste pryl. Dags för eleverna att hitta argument för att just deras pryl är onödig. Utgå ifrån frågorna i elevinstruktionen. Anordna en tävling där eleverna får.


Onödigaste prylen

I del och undersöker du prylens målgrupp och hur den har tillverkats. Del handlar om hur prylkonsumtionen påverkar samhället. Börja med att söka efter prylar på internet och välj ut pryl som du själv tycker är onödig.


Försök hitta så mycket information du kan om prylen. Vad är en onödig pryl ? Varför tillverkas prylar som inte behövs? Hur påverkar det naturresurser och människor? Vilka samband finns mellan prylar och identitet? Här förbereder eleverna en poster kring den onödigaste prylen de har valt.


Moment: Beskriv uppgiften att göra en poster. Alla elever får i uppgift att tillverka en poster att sätta upp i klassrummet. Onödiga prylar kan vara en definitionsfråga, du kanske inte alls ser dem som överflödiga, utan faktiskt välbehövliga!


Spana in alla saker här. Nivrenaskolan fick i uppgift att leta fram den onödigaste prylen och arbeta med frågeställningar som finns på. Finlands naturskyddsförbunds tidskrift Suomen Luonto väljer årligen ut den onödigaste prylen bland förslag som tidskriftens läsare får skicka in. I år valde redaktionen bland nästan 5förslag.


Onödigaste prylen

Tidskriften vill uppmärksamma ett onödigt köpbeteende. Vilka argument finns för och emot tillverkning och konsumtion av prylar ? Det är frågor som eleverna får undersöka i den här övningen. Momentet är en variant av Naturskyddsföreningens Onödigaste prylen från materialet. Nätet är fullt av konstiga, onödiga , och ibland rent av galna prylar. Här listar vi tio av de mest skruvade grejerna som går att få tag i. Jag har köpt för många onödiga saker för att jag ska kunna nämna alla!


Lite läckert, men har redan flera hoppspön hemma. Titeln Årets onödigaste pryl går i år till elektronik som inte kan repareras, meddelar tidskriften Suomen Luonto. När det gäller förstaplatsen var vi alla överens, den onödigaste prylen var nämligen Williams genomskinliga plastnyckelring med en död bärfis i mitten. Den gör ingenting och det är ju onödigt ” förklarade William, och där har han ju en poäng. Till sist pratade vi om hur det egentligen kommer sig att vi har så himla mycket prylar.


Cafés Kjell Häglund listar prylar som du bara måste lägga vantarna på, kosta vad det kosta vill. Polaris Sportsman WV8H. Vissa prylar behövs verkligen. Några är nödvändiga, andra roliga. Här är prylarna som är makalöst onödiga.


Bläddra och få dig ett gott skratt. Ville de köpa någon pryl fick de spara till hälften och vi föräldrar la till resten. En bit bort står Lina Lagerbäck och tittar skeptiskt på en pryl man sätter på barnvagnen. Kindle Fire är en betydligt enklare pryl med en mindre skärm.


Onödigaste prylen

En fluffig pryl som kommer smycka fashionistornas fötter i höst. Mängder av annorlunda och roliga prylar och presenter som du inte visste fanns! Vi har de senaste och coolaste grejerna!


Snabb leverans och billig frakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg