måndag 20 mars 2017

Sevärdheter berlin

Boka aktiviteter på Viator. Snabb och enkel köpprocess. Praktisk avbokning och kundtjänst dygnet runt. Här finns massor av sevärdheter och saker att göra.


Västberlin säkrades med taggtrådsstängsel, så Västberlin var helt omringat av Östtyskland. Berlin är alltid aktuellt.

Mycket att se, kul shopping och bra restauranger. Trots att staden fick utstå tunga bombningar under andra världskriget har flera äldre byggnadsverk klarat sig eller restaurerats till sitt ursprung. En hel del sevärdheter har uppstått efter andra världskrigets slut och är av modernare snitt.


Eftersom DDR inte prio-riterade att renovera husen i Friedrichschain är stadsdelen i gamla Östberlin fortfarande lite sliten. Hyrorna är relativt låga, turisterna färre och ockuperad-e hus vanligare. Den härliga staden är det perfekta weekendmålet.


Genom att köpa ett ”WelcomeCard” på turistbyrån åker du gratis i kollektivtrafiken och får dessutom rabatter på olika restauranger och museer. Få öst och väst-känsla på DRR-museet. Designbutiker i Prenzlauer Berg, museer i världsklass i Mitte och sköna barer i var och vartannat hörn.

Det är en historisk plats med allt vad det innebär i form av museer, platser och byggnader. Kombinationen av glamour och industri är karaktäristiskt för denna multikulturella metropol. Men här finns också flera utflyktsmål som inte är lika omtalade.


Ta en promenad genom hjärtat av Prenzlauer Berg (Kollwitzplatz, Helmholtsplatz, Kastanienallee etc) och du kommer att förstå vad jag menar. Många husväggar är fortfarande ärrade av skottsalvor och flera byggnader i nazismens tunga stil finns bevarade. Staden vittnar ännu om Hitlers tolv år vid makten. Alla, oavsett ålder, intressen och kön verkar vilja besöka denna metropol.


Perfekt för en weekendresa, året om. Staden erbjuder väldigt god mat, shopping i världsklass och ligger endast ett stenkast bort. Utflykter: Schlachtensee ligger vid Grunewaldskogen, minuters resväg, med fint vatten och många picnic platser. Tegeler See, bakom Tegel airport är vackert.


Förboka snabbt och enkelt online innan din resa och spara både tid och pengar. Nedan kommer några exempel på sevärdheter som finns i Tysklands huvudstad. Du kunde till och med ta med dig en bit av muren hem. Massor av festivaler och evenemang att gå med.


Live musik klubbar och många attraktioner och historia. Men något du inte vill glömma hemma är solglasögon. Här kommer några sevärdheter du absolut inte får missa!


Hotellet har en bar och ligger nära flera sevärdheter.

Läget centralt, samt hotellets atmosfär, rent fräscht, enkel stilfull design. Nära till olika kulturella inslag och kommunikationer. Münchens siluett är världsberömd och för att avnjuta denna historiska panoramabild gör man klokt i att uppsöka en högt belägen utsiktspunkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg