torsdag 9 mars 2017

Phu quoc väder april

Fantastiska Erbjudanden i Phu Quoc. Lågpriser på hotell i Phu Quoc. Regnperioden håller i sig från ungefär april till november, medan torrperioden varar från ungefär december till mars.


Bästa tiden för en semester i Phu Quoc är under torrperioden, då det regnar mindre och du njuter av varma dagar med ca 30°C. Havet är även perfekt för bad med en temperatur på ca 29°C. Här får du en året runt överblick över väder och klimat för Phu Quoc.

Det hjälper dig att planera din semester och hitta den bästa tiden på året att resa till Phu Quoc. Se temperatur, medeltemperatur, vattentemperatur, regndagar per månad och antal soltimmar per dag för Phu Quoc. Här har vi samlat all information om vädret på våra resmål i Phu Quoc , månad för månad.


Mer om hotell och våra resor till Phu Quoc hittar du under fliken översikt här ovanför. Klimatet i Saigon är ett typiskt tropiskt monsunklimat med en regnperiod och en torrperiod. Regnperioden varar från maj till oktober, medan torrperioden håller i sig från november till april. Komplett översikt över Phu Quocs väder året runt med klimatdata för temperaturer, soltimmar, vattentemperatur och nederbörd.


Sydvietnam (Phan Thiet – Ho Chi Minh-staden – Phu Quoc ): I södra Vietnam ligger storstaden Ho Chi Minh, semesterstaden Phan Thiet samt ön Phu Quoc. Områdena har följande klimatperioder: Torrperioden pågår ungefär mellan december och april.

Generellt är temperaturerna stabila under året, men de varmaste månaderna är april och maj. Hur varmt är det i Vietnam när du ska dit på semester? Vädret i Vietnam avgörs bland annat av de två monsunerna – sydvästmonsunen och nordostmonsunen. Sydvästmonsunen varar från april till september och kännetecknas av att den är regnig och varm.


Nordostmonsunen varar från oktober till april och kännetecknas av att den är mindre regnig, men kallare temperaturer. Phu Quoc har de senaste åren förvandlats till en av Sydostasiens mest populära destinationer, inte minst bland Skandinaver, som längtar efter sol och värme under vinterhalvåret. Här nedan har jag samlat ihop mina bästa Phu Quoc tips, inklusive hotell, sevärdheter, restauranger, stränder, hur man tar sig runt m. Den varma perioden är mellan April och Maj. Den blöta är mellan Juni till Oktober. Bästa tid att åka till Vietnam upplever många är mellan April till September om man befinner sig på östra sidan.


Befinner man sig däremot på västra sidan brukar det vara bäst väder mellan Oktober och Mars. Phu Quoc vädret i april är extremt varmt med temperaturer på 28. Eftersom det finns i genomsnitt regniga dagar och stora volymer av nederbörd i Phu Quoc i april , ett paraply är ett måste och en bra kläder som lämpar sig för regn.


Phu Quoc i Vietnam är ett härligt val i vinter. Väder Phu Quoc Islan Kiến Giang. Här finns långa, vita stränder, flotta hotell, härliga smakupplevelser, nationalparker och mysiga fiskebyar.


Om du är intresserad av den vietnamesiska historian, då är Phu Quoc Prison en plats för dig. Det gamla fängelset på Phu Quoc är en hemsk påminnelse om landets turbulenta historia. I detta fängelse så hölls mer än 40.

Se även vädret på Phu Quoc året runt uten klimatuppgifter för Stockholm. Hej Vi funderar på att åka till Vietnam i juli, närmare bestämt dagar i Ho Chi Minh och sedan dagar på Phu Quoc. Men vi blev lite rädda för vädret då det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg