måndag 20 november 2017

Kriget i ukraina

Gratis bokning, fantastiska priser. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online.


Sedan dess har konflikten mellan länderna blivit allt mer ansträngd.

Protesterna i väst, protesterna i öst och krigets utbrott presenteras kronologiskt. Kampanjen är en del i det som har kommit att kallas den ryska hybridkrigföringen där traditionellt militära medel blandas med andra medel för politisk påverkan. Separatister tog över kontrollen över området och utropade Donetsk och Luhansk som separatistiska ”folkrepubliker”. Läs riktiga recensioner - boka nu! Det är mycket svårt att få korrekt information om det här kriget.


Jag nickar ikapp, med min klenare nacke. Inte så långt härifrån skålas det i vinglas som vanligt och är tyst om det här kriget.

Ett krig som pågår i Europa. I båda fallen handlar det om en traditionell kolonialmakt som försöker upprätthålla en utdaterad ordning, något som i längden är ohållbart. Bland dessa har det varit både militära och civila dödsoffer. Ukraina önskar sig helt enkelt ett tuffare EU.


Det ukrainska parlamentet har genom en omröstning beslutat att formellt betrakta det krig som förs i landets östra del som en tillfällig rysk ockupation. Det är som ett öppet sår, ett trauma, denna konflikt som bara pågår. Som om det hade varit krig i Malmö. Ryssland reagerar med vrede på beskedet. Det är lite som om det hade varit krig i Malmö när finalen i Eurovision i fjol hölls i Globen i Stockholm.


Danska kronor som enda fungerande valuta i Skåne. Inga fler semesterresor till Gotlan för det kontrolleras av utländsk militär. Det tar två timmar att flyga från Stockholm till första världskriget. I fem program rapporterar Expressens Magda Gad och Christoffer Hjalmarsson från Europas bortglömda krig.


De berättar om livet på båda sidorna om fronten – vi börjar i öst och rör oss sedan västerut. Tanken är att ta nya steg i fredsprocessen – och flera positiva signaler har noterats den senaste tiden, skriver TT. Till exempel skedde en fångutväxling länderna emellan i september.

En konflikt med en geopolitisk kontext som närmast för tankarna till kalla kriget där öst stod mot väst. I ett europeiskt land i nutid? Det är en vanlig dag, barnen går i skolan, du sitter i ditt vardagsrum och surfar på internet – och plötsligt hör du skottlossning på gatan. Det landar granater i din trädgård. Jag ser inga tecken på minskning av detta.


I fem delar rapporterar Expressens Magda Gad och Christoffer Hjalmarsson från Europas bortglömda krig. Pappan ligger under jordhögen. Lik har hittats i källare, människor pratar om apokalypsen, mammor har tagit upp vapen. När mörkret faller åker jag mot frontens östsida, himlen tänds upp av raketer och marken skakar. Så länge de har makten kommer kriget att pågå, fortsatte han.


Nato har bevisligen attackerat Jugoslavien, upprättat militärbasen Camp Bondsteel i Kosovo, anfallit och förstört Afghanistan och Libyen och deltar i krigen i Irak och Syrien. Medlemskap i Nato medför skyldighet att delta i dess fortsatta krigsäventyr. Obama borde sluta blanda sig in i kriget. Han har ingen rätt att blanda sig in i ett krig som rör inte hans land.


Människor som pratar ryska , vill prata ryska , vill ha rättvisa osv. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg