tisdag 20 december 2016

Adapter till takuttag

Adapter till takuttag

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Då jag fortfarande vill ha belysning i det rummet, utan att flytta möbeln, vill jag koppla in en golvlampa till det lamputtaget. Golvlampan har däremot ett vanligt uttag och har även en egen strömbrytare. Det ger mig två frågeställningar: 1. Finns det någon enkel adapter för lamputtag till vanligt uttag? En typisk strömställare från till exempel Eljo har en märkström på 10A så där har du fel.


Lamputtag har normalt en märkström på 6A, precis som du säger, men eftersom TS var ute efter att byta till ett vanligt envägs-uttag så spelar ju inte det någon roll. Det uttaget har givetvis en högre märkström. Det finns inga adapters vad jag vet. Det kan i så fall bara vara adapters från lamp-stickkontakt till eurouttag eftersom lamputtag bara är klassade för A. Så du får bygga en sådan själv genom att köpa en lös förlängningskabel med eurokontakter, slakta stickproppen och sätta en lamppropp. Lamputtag och Lampproppar DCL (Devices for connection of luminaires) är den nya europeiska standarden för lamputtag som kommer att träda i kraft den april år 2019.


Snygga lamputtag för montering både på vägg och i tak. Beställ lamputtag från Schneider Electric och Elko online hos ELDIREKT. Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter samtycker du till vår policyförklaring. Vi är stolta över våra produkter och det är viktigt för oss att du som kund blir nöjd.


Adapter till takuttag

Därför lämnar vi års garanti på de allra flesta av våra produkter förutom varor av förbrukningskaraktär, och i vissa fall lämnar vi upp till hela års garanti. Börja här Som medlem hos Kjell Company kan du köpa utvalda medlemsvaror till extra bra priser, samla poäng och få bonuscheckar, samt ta del av unika medlemserbjudanden. Du får även förtur till vår kundservice, utökat öppet köp och förlängd garanti på utvalda varumärken. Vi erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser.


Vi vill att människor ska vilja fixa saker själva. Ska koppla en del lampsladdar i taket men problemet är att sladdarna har vanliga kontakter och passar inte takuttag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg