fredag 23 december 2016

Internationella persiska namn

Hej allihopa, skulle vilja ha hjälp med några persiska pojknamn, vill dock att de ska vara lätta att uttala på svenska, det är ett måste, storebror heter Casper så det vore ju kanon om det passade ihop med det också, har haft jättesvårt att hitta mer internationella persiska namn ! ALLA förslag mottages mycket tacksamt! För att ta bort eller välja antal sidfots widgets, gå till Utseende. Namnen redovisas med den vanligaste stavningen, men samtliga stavningar ingår i det redovisade antalet. Tack för din hjälp och för att du ger andra fler namn att välja mellan! Om du är intresserad av vilka efternamn som är populärast i Sverige så har vi gjort en topp 1lista.


Internationella persiska namn

Arash är mytologisk figur i det gamla Persiska riket, precis som gamla islänska sagor, där det finns hjältar så är Arash en av dom stora inom persiska riket. En stark hjälte beväpnad med pilbåge. Och med hjälp av den pilbågen så fick han i uppdrag att sätta ut det Persiska rikets gränser. Internationella pojknamn Efter två döttrar satsar vi nu på en kille men det är svårt att hitta ett bra namn.


Namn i andra länder i Europa. Vi har topplistorna över namn som är populära i Spanien, Frankrike, Ungern, Nederländerna och många andra länder. Se vilka namn som finns på topplistorna. Kanske är det namn i dessa länder som tilltalar just dig.


Artiklar i kategorin Persiska förnamn Följande sidor (av totalt 45) finns i denna kategori. Det namnet har varit ett litet problem hela livet gör mig, så vid år ålder fick jag nog av att heta ett fult namn. Jag heter nu Josefin, känner mig så nöjd och självsäker på att presentera mig nu. Jag såg en film, där sa en man ”ett fränt namn är den billigaste lyxen man kan ge en unge. Många persiska namn har fantasifullt hämtats från naturkrafterna och universum.


Men de riktigt gamla persiska namnen är tagna ur Ferdosis epos Shahnameh. Det finns också många namn som kommer från det arabiska språket. Det internationella bokstaveringsalfabetet — även kallat det fonetiska alfabetet, är ett system som används för att tydligare bokstavera ord och siffror när man kommunicerar över t. Du som tidigare har bytt namn enligt svenska namnregler och vill byta namn igen, måste ansöka om nytt namn enligt svenska namnregler.


Det gäller oavsett om det tidigare namnbytet i Sverige gäller i ditt hemland eller inte. Du kan alltså inte få tillbaka ett namn som finns i ditt utländska pass enbart genom att visa upp det passet. Efter kursen har du en del av kunskaperna i persiska på nivå Aenligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå Akan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor.


Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Killnamn ska ofta vara förknippade med styrka, vara korta och koncisa och enkla. Jag tycker att även killar kan få bära långa vackra namn.


Internationella persiska namn

Dagens tema är inte bara vackra namn för pojkar, utan även internationella namn med rötter i Latinamerika, Mellanöstern och Afrika. Det är dags för vackra killnamn! Efter islams inträde i Iran dröjde det två hundra år innan litteratur åter började skrivas på persiska.


Ledande namn för den persiska renässansen var poeter som Rudaki och Daqiqi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg