torsdag 22 december 2016

Ingefära snus recept

Four Sigmatic är ett superfoodföretag grundat av ett gäng finska vänner. Kaffe, te och chokladdrycker med Lions Mane, Cordyceps, Chaga och många andra svampar. Här kan du köpa friluftsmat. Muggar, stekpannor, bestick m. Skotork, strumpor, mössor med mer. Kolsyra fräsch och alkoholfri drink med färsk ingefära , citron och muscovadosocker.


Läskande och gott när det är varmt ute! Ingefärsshot – fler recept. Smaken på dina hemlagade ingefärsshots går att variera på otaliga sätt. Använd grundreceptet ovan och tillsätt bara andra ingredienser. Eget snus med Coobra Snussatsers recept Sveriges största snusbutik Recept Eget snus ☛ Snusbolaget.


Om man vill smaksätta sitt snus med någon arom är det nu man skall blanda i detta och röra om ordentligt. Prillans snusaromer finns i fyra olika smaker, som påminner om de mest välkända snusmärkena på marknaden. Snuset är nu färdigt, men först efter 5-dagar i kyl har det nått sin fulla mognad och sin karaktäristiska arom och smak. Skala ingefäran och finriv den.


Ingefära snus recept

Halvera och pressa saften ur citronerna. Lägg ingefära och vatten i en kastrull och värm upp det på låg värme, det får inte gå upp över 60°. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt citronsaft och honung. Sila upp blandningen i en flaska.


Mina föräldrar har testat det här receptet tidigare som kommer från boken ”Det gröna skafferiet” av Karoline Jönsson. Där skriver hon att drycken tog bort hennes pappas knäont ( ingefäran är erkänd för att kunna minska smärtan hos personer med artros i knäna) och håller immunförsvaret i topptrim. Här är alla våra recept med ingefära. Vill bara som biolog påpeka att ingefära inte har antibakteriell effekt. Det ingefära dock gör att stärka ditt immunförsvar (c-vitamin) som i sin tur kan göra att du inte blir sjuk lika ofta, men som sagt, inget vetenskapligt stöd på att ingefära dödar bakterier.


Ingefära snus recept

Enligt Livsmedelsverket går det bra för gravida att äta ingefära i normala mängder, de mängder som anges i recept för att krydda mat och bakverk. Men högre doser bör man undvika vid graviditet, då det kan bidra till ökad sammandragning i livmodersmuskulaturen. Läs mer på livsmedelsverket. Du kan skära loss små bitar av den färska ingefäran som du stoppar direkt under läppen, eller så kan du göra ett mer avancerat recept för ”ingefärasnus”, som till exempel att köra ingefäran i en mixer och skapa ett kramsnus av massan (som även kan blandas med till exempel riven kokos för mildare smak).


Vill du veta hur man gör en ingefärsshot utan kokning är det här delen för dig. Givetvis kan du även använda din råsaftcentrifug om du har en sådan. Grovriv ingefäran och lägg den i vattnet i en kastrull. Värm till grader och försök hålla den temperaturen i cirka minuter. Undvik att koka, då försvinner mycket av det nyttiga.


Ingefära snus recept

När det svalnat helt pressar du i saften av citronerna. Vi hittade ingenting med den exakta kombinationen, men kanske recept som matchar ett eller flera av filtren kan inspirera dig. Hur vill du tillaga maten? Vi har en massa olika recept på maträtter att laga i köket eller på grillen - Syltad ingefära.


Det godaste sättet att äta ingefära är att kandera den. Här hittar du alla våra recept som innehåller ingefära. Bli medlem och skapa listor med dina favoritrecept redan idag! Gör även magen och immunförsvaret gott. Detta recept räcker till en person i ca.


Hållbarhet är också omkring en månad. Denna drickan är stark. Cecilia Bodström själv upptäckte ingefärans magiska kraft på ett liknande sätt. Jag var på middag med författaren Bengt Ohlsson som plötsligt tog upp någonting ur fickan och började gnaga på det. Sedan dess har hon gnagt själv – frenetiskt.


Det bränner fint under läppen, precis som snuset gjorde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg