fredag 23 december 2016

Vart kommer gäri ifrån

Radioaktiva ämnen ger ifrån sig strålning som är farlig för levande varelser. Avfallet som skapas i kärnreaktorerna kommer att vara radioaktivt i många tusentals år och måste därför förvaras på ett säkert sätt. Jag har ännu inte sett programmet om från Afganistan men antar att det är lika intressant.


Här kan du hitta den filmen. Här är en lista på nordiska namn varav många återfinns på runstenar. Kristendomens intåg i Sverige skulle naturligtvis påverka också namnen.

Många av namnen kommer av katolska kyrkans helgon och apostlar. Dessa namn kom , i olika former, att bli allt vanligare i Sverige i takt med att kristendomen blev starkare. Svar: Det är precis vad det gör. I näsan sitter något som kallas slemhinnor.


Där bildas snoret, som alltså är ett slags slem. Men de är inte de enda som lämnar Rumänien. Därför kommer tiggarna. I det gamla kommunistlandet lever nästan halva. Var kommer kaffet ifrån ?

Kaffet kommer ursprungligen från ett område som heter Caffa i Etiopien, Afrika, där det växer vilt på bergsslätterna. Man malde kaffefrukter tillsammans med djurfett och åt det för att få energi. Vart kommer morotsfrön ifrån. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst.


Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Man har inte hört, att lapparna skulle ha kommit hit någonstädes ifrån. Lappen har varit en urgammal invånare överallt här i Lapplan och då lappen fordom bodde här vid havskusten, då fanns det inte en enda annan inbyggare vid havskusten, och då var det lapparna gott att vara.


Narkotika kommer huvudsakligen in i Sverige genom smuggling. Det är i stor utsträckning kriminella nätverk som ser till att drogerna kommer till Sverige. Nu har vi då den stora frågan på allas läppar, var kommer ordet fika ifrån ? Vilket är dess ursprung? Ordbajsaren är en stor vän av fika och axlade därför snabbt ansvaret att ta reda på detta.


Som så många gånger förr så finns det många teorier kring hur uttrycket har uppkommit. Det finns två olika typer av radon som är vanligt förekommande i bostäder. Detta radon härstammar, precis som namnet avslöjar, från marken runtomkring huset. Det första och kanske vanligaste är markradon.


Liksom Sweco har forskarna utgått från en strategisk plats för att kunna dela ut sina julklappar, men forskarna från Lund har utgått från satellitbilder för att studera folkförflyttningar för att komma fram till resultatet. I Sverige slåss dessutom både Mora och Arvidsjaur mot finska Rouvaniemi om att få kalla sig tomtens hem. Du kommer inte bli elitidrottare eller rasa ner till din målvikt på en vecka med chia.

Som med allt annat gäller det att man äter en varierad kost, tränar och håller sig hälsosam för att man ska uppnå sina mål med såväl träning som hälsa. Jag svarar att jag är från Örnsköldsvik, och då kommer följdfrågan: ”Nej men, på riktigt, var är du född? Då blir jag till mig och försöker svara så trevligt och tydligt det bara går, att jag är född i Sverige. Ursäkta mig, MEN VADÅ PÅ RIKTIGT! I övningens andra del, diskussionen, fokuserar vi på transportfrågor och var i världen varorna kommer ifrån.


Syftet är att visa eleverna hur man genom att köpa varor som inte transporterats långt kan arbeta för bättre hållbarhet och en bättre miljö – även om det bara innebär att ta cykeln eller promenera till affären. Vad kommer metall ifrån och hur tillverkar man det? Metall är ingenting man tillverka i fabrik.


För att få fram metall,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg