onsdag 7 december 2016

Relationsövningar

Webbkurser, podcast och övningar som stödjer arbetet med att skapa ett främjande och positivt klimat i barn- och elevgrupper. Gratis och fritt att använda. Olika parterapeuter tillämpar olika tekniker, relationsövningar och tips speciellt anpassade för varje individuellt par. Nedan finns några vanliga tips och övningar som kan förbättra relationer: Reflektera regelbundet över och påminn dig själv om vad du uppskattar hos din partner och vad som ursprungligen gjorde dig dragen till henne. Det är snarare en liten vägledning om ett par av de områden som.


Hösten är högsäsong för separationer – och ofta handlar det om att vi inte kommunicerar, blir sedda eller får våra behov tillgodosedda i relationen. Det kan vara en utväg när man har fastnat i sitt sätt att reflektera och kommunicera. Under sommaren har jag tagit del av något som kallas ”relationsspelet” som består av ett antal ” relationsövningar ” som kan användas i arbetet och i privata sammanhang.


Vår egen roll i vår relation är större än vi tror. Kursen syftar till att, på ett lättsamt sätt, lära valpen allmänlydnad. I detta ingår bl a relationsövningar , inlärning av ”bra”-ordet, ögonkontakt, förbudsor möte mellan valpar, passivitet, inkallning m. Många par har fullt upp med jobb, hem och familjeliv. Och när vardagen rullar på i 1kommer relationen lätt i kläm.


Relationsboxen hjälper dig och din partner. Ska tänka på det när jag går ut med honom. Läs den, och öva dig i de relationsövningar som passar in på din karaktär. Sen bör du öva dig i att inte avfärda killar så snabbt, man kan faktiskt bli kär i de man avvisat men det kan ta lite långre tid att tända på dem som man inte trott kunde var de rätta. Den estetiska inriktningen gagnar även den ordinarie teoretiska un-dervisningen i klassrummet.


Det finns flera olika sätt att göra teambuilding på. Kommunikationsövningar, relationsövningar. Varför inte en teambyggande aktivitet som handlar om samarbete.


Vi lägger upp det efter dina behov! Valpkurs För valpar 3-månader. Det ingår relationsövningar , inlärning av ordet.


Beskrivning Denna valpkurs riktar sig till dig som gått en valpkurs fortsättning eller steghos oss tidigare, där grunderna sitter. Nu har hunden blivit 7. Jag har fått ta ut svängarna och utforska sidor hos mig själv som tidigare legat dolda, något som fått mig att bli mer hel. Jag känner djup tacksamhet till.


Så här brukar JAG göra. Jag brukar ha relationsövningar och tankeställningar till hur man själv skulle känna att vara ensam. Hur ska man göra om någon är ensam? För att gå valpkurs ska din hund vara mellan veckor och månader vid kursstart. Typer av parterapi relationsövningar Hjälper parterapi?


Målet är att lära hundägaren hur hunden fungerar och förstå sin hun samt skapa god relation med sin hund. Att fortsätta med dom som gicks igenom på valpkursen. Några av mentorerna har använt sig av rollspel och relationsövningar som arbetsmodell på träffarna. Tankar kring roller, situationer och olika dilem-man och olika frågeställningar t. Föräldrasamtal – Svåra samtal - Kon-flikthantering”.


Till dessa hundägare brukar jag rekommendera kontaktövningar och relationsövningar som ett första steg. Jag säger – ”Ge din hund minuter extra varje dag och träna bara på detta. När du gjort det och känner att du når framgång, då tar vi hand om resten. Ofta så behövs inte ”resten”.


En annan inlärningsmetod är drama, vilket också innebär att eleverna rör på sig under lektionerna, samtidigt som det är relationsövningar. De som arbetar med drama får insikt om sig själva, men kan också samtidigt lära sig att förstå hur andra tycker och tänker. Kan man förena den man är med det man gör i sitt liv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg