tisdag 3 juli 2018

Koppla kronkontakt

Koppla kronkontakt

IKEA - KOPPLA , Lamppropp med kabel, ojordad vit, Denna produkt bär CE-märket. På IKEA har vi genom åren samlat på oss mycket kunskap och erfarenhet kring livet hemma och heminredning. Praktiskt och funktionellt, såväl som idéer. Rusta använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår webbplats samt för att marknadsföra sina produkter. Min lilla erfarenhet säger mig att detta är ett jordat uttag, korrekt?


Ska jag då köpa en jordad kronkontakt , som jag sedan kopplar lampan till? Nästa fråga är ännu dummare: kan jag sedan ko. Lampan ska kopplas ihop med en kronkontakt. På lampan stod att man skulle köpa en ojordad kontakt. Jag var ouppmärksam och köpte en jordad istället.


Så nu sitter jag med en kronkonkakt med tre ledare istället för två. En är gulgrön och är till jordningen. De andra två är brun respektive blå. Problemet är att det var vanligt eurokontakt på lamporna, och inte kronkontakt som jag antagit, inkl egen strömbrytare på sladden.


Borde ju vara lätt att kapa sladden i rimligt läng och koppla på en kronkontakt , men blir inte av med en gnagande känsla att det är något jag inte minns om just dessa kontakter. Spelar det någon roll om vilken man kopplar in till den blåa sladden och vilken till bruna i lampproppen? E som är grön-gul och kopplat till den 3:E.


Här berättar vi lite om hur du ska ansluta olika lampor. I detta exempel visas hur en av normcentralens grupper kopplas in till en ström­ställare, två lamputtag och ett vägguttag. Exemplet visar en dold förläggning (kopplingen i ­väggar och tak som förbinds med rör och dosor). Det finns inga dumma frågor bara dumma svar :-) Danne Edit, Helt rätt Peter, frånsett elektriker som kopplade ström i min nya utbyggna han hade ett eget system, har för mig att han körde brun som nolla, lite klurigt att komma på. Gjort det ett flertal ggr men inte med jordade kontakter i bilden.


Koppla kronkontakt

Som ni ser på bilden så har jag en sockerbit som ska kopplas till själva lampkontakten men lampkontakten har sladdar men sockerbiten bara två. Jordad kabel fram till taklampa, vad göra med gulgrön. Används när lampan monteras på annat ställe än lamputtaget. Så bäst kanske är att montera en ojordad kronkontakt till lampan,. Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.


Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som. Skyddet ligger helt enkelt i att rummet anses vara isolerat från jord. I dessa rum får man ansluta utrustningar som har skyddsjordsledare utan att koppla in skyddsledare, ja, man får helt enkelt inte koppla in skyddsjord då rummet då inte längre blir isolerat från jord.


Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter samtycker du till vår policyförklaring. Dessa sladdställ passar väldigt bra till Julstjärnor och andra hängande dekorationer.


Sladdställ med Kronkontakt. Går givetvis också att koppla som 1-polig på båda vipporna om man önskar. Tex har man kanske en entre med en hall och en utomhusbelysnings.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg